Tyyni valtameri ylitetty!

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Fri 29 Jul 2016 08:55
28.7.2016
Sijaintimme 18:37.5S 158:37.0E
 

Vihdoin maissa! Mackayn rannalla meitä vastassa odotti puoli tusinaa tiukkaan uniformuun pukeutunutta virkamiestä valmiina syynäämään vene. Tuomas ja Juuso näyttivät myös sen verran epäilyttäviltä, että joutuivat jopa huumetesteihin. Ylinopeussakoistakin taideltiin kysellä. Matkassa oli mukana myös huumekoira Snoofy, jonka tassuihin oli laitettu pienet nahkatossut estämään tiikkikansien ja lattioiden naarmuuntuminen. Toista tuntisen syynäyksen jälkeen miehistö toivotettiin kuitenkin tervetulleiksi ja vastassa odotti miehistön puuttuva jäsen, Melina!

 

Viimeinen vuorokausi merellä kului reippaassa tuulessa. Myötävirta ja vastatuuli aiheuttivat myös sen verran teräviä aaltoja, että päivän jumpat piti jättää välistä. Kalaa tuli kuitenkin senkin edestä! Lentokalaparvi hyökkäsi kimppuumme aamuyön kuutamossa ja haisevia raatoja noukittiin veneen laidoilta aamun valjetessa. Siimaan tarttui päivän aikana huikeat kolme kalaa: mahimahi, iso tonnikala ja Juhan ylös vetämä, vielä tonnikalaakin isompi makrilli. Päivän kokki, Juha, loihti mahimahista ensiluokkaista kokondaa, joka on fijiläinen versio cevichestä. Kokista puheenollen, Mearra Nieidalla jaettiin myös viikon kunniapalkinnot. Viikon chef –palkinto meni tällä kertaa Juusolle, joka suoriutui ruoanlaittonakistaan erinomaisesti. Tuomas sai myös syyn röyhistellä rintaansa, kun hänet nimitettiin viikon talonmieheksi. Lautasista ei löydy tahraakaan, kun Tuomakselle osuu tiskivuoro.

 

Huomenna miehistö jakautuu, kun Juuso sekä Pinomaat lähtevät pohjoisen rannikoille maastofillaroimaan. Jukka ja Jaana sen sijaan pakenevat hotelliin viettämään hääpäiväänsä, kun veneen takapunkassa oleva generaattori joutuu korjaajan käsittelyyn. Pekka vastaavasti jää veneeseen korjauspuuhiin ja on ottamassa vastaan myös uuden miehistön poikia, Viliä ja Tanelia! Seuraavan legin, Eliittikumppaneiden, tiimi on kasassa lauantaina kun Auramon Ville ja Oskari liittyvät joukkoon iloiseen.

 

Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image