Purjehdimme Fatu Hivan paratiisisaarelle

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Fri 25 Mar 2016 04:55
24.3.2016
Sijaintimme 10:28.1S 138:40.0W
 
Olemme loytaneet paratiisin. Laskimme ankkurin auringon laskun aikaan Neitsytpoukamaan (The Bay of Virgins) ja pulahdimme uimaan lahdelle. Satama on tunnettu falloksen muotoisista erikoisista kallioistaan, mutta tarinan mukaan lahetyssaarnaajat muuttivat aiemman kuvaavan nimen (The Bay of Phalli) mielestaan sopivampaan muotoon. Meidat toivotettiin lampimasti tervetulleiksi ankkuripoukaman vakioasukkaan, ranskalaisen Danielin toimesta. Han on asunut lahdella veneessaan jo kahdeksan kuukautta ja kertoi innokkaasti saaren lumoista. Matkalla han oli ollut kymmenen vuotta eika edelleenkaan ollut kiire mihinkaan. “Relax and enjoy the place and the people” oli tarkein ohje talta saaren tuntijalta. Huomenna auringon noustua tutustumme saareen tarkemmin.
 
Paiva kului purjehduksen merkeissa. Lahdimme Hiva Oasta hyvissa ajoin ennen suuren yhteysaluksen saapumista. Satama oli niin pieni, etta laivan saapumisesta kuulutettiin monta paivaa ennakkoon ja veneita pyydettiin asettumaan laivalle varatun exclusion zonen ulkopuolelle eli pieneen tilaan poukaman peralle. Koska vene oli huollettu ja muonat ostettu katsoimme parhaaksi jatkaa matkaa. Ennen lahtoa Jaana ja Jukka tekivat viimeiset ruokaostokset ja palauttivat vuokra-auton. Anne-Maria ja Kikka joogasivat rannalla kirjaimellisesti kukonlaulun aikaan – kukkoja ja kanoja kasvaa villina joka puolella saarta ja kukkokiekuuta kuuluu kaikkialla.
Mearra Nieidalla kaikki hyvin.
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image