Maata näkyvissä

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sun 16 Oct 2016 15:29
 
16.10.2016
 
 
Sijaintimme 19:53.5S 58:00.5E
 
Tätä kirjoittaessamme Mauritius näkyy jo horisontissa kumpuilevina saarina ja vuorina. Matkaa on enää parikymmentä mailia, eli ei juuri mitään. Lähes kahden viikon yhtäjaksoinen purjehdus lähestyy nyt loppuaan. Vene ja miehistö ovat hyvässä vireessä ja selvästi päivettyneitä. Purjehdus on kaiken kaikkiaan mennyt ilman ongelmia eikä pelättyjä ristimaininkeja tai rankkoja kelejä juurikaan sattunut kohdallemme. Olemme kaikki innoissamme ja ehkä hieman haikeitakin. Satamaan saapunemme joskus yöllä ja viimeinen purjehduspäivä on tuntunut pitkältä. Monen monta kertaa on pohdittu mihin ravintolaan tai baariin mennään ensimmäiseksi. Hiukset on kammattu, fendarit pumpattu ja kaikkia Mearran purjeita on kokeiltu matkan jouduttamiseksi. Maalin lähestyessä on yritetty bongata kilpailijoita, mutta toistaiseksi yhtäkään ei ole nähty. Parissa viikossa etäisyydet ovat kasvaneet isoiksi. Suurin osa on kuitenkin jäänyt kauas taakse.
 
Satamaan on nyt aikakin päästä, sillä kaikki tuoreet vihannekset ja leivät on syöty jo hyvän aikaa sitten. Ruokavaliomme on pikkuhiljaa muuttunut ‘äijämäiseksi’: pastaa ja makkaraa, säilykehedelmiä, sekalainen kokoelma keksejä, levitteitä ja juustoja. Viimeiset kananmunat jotka löytyivät mikrosta on nyt heitetty mereen ja veneeseen imeytynyt mädän kananmunan haju on hälvenemässä. Suklaata, olutta ja valkoviiniä olisi saattanut jäädä yli, mutta päätimme kuitenkin tyhjentää ruokavarastot ja laskea sen päälle että Mauritiukselta löytyy niihin täydennystä.
 
Jatkamme henkistä ja fyysistä valmistautumista rantautumiseen auringon pikkuhiljaa laskiessa Mauritiuksen silhuetin taakse. 
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image