Pesupäivä

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Fri 26 May 2017 16:31
Sijainti 42:36.2N 23:33.2W
 
Tuuli tyyntyi eilen illalla ja jouduimme ajamaan yön ja aamupäivän koneella. Koska samalla syntyi kylmää ja lämmintä vettä miehistö intoutui tänään pesemään vaatteita ja itseään. Salongin ja hyttien odoori parani ja silmien kirvely väheni. Puoliltapäivin tuuli palasi ennusteen mukaisesti – nyt nautimme lähestyvän syvän matalapaineen etureunan tuulista.  Eilisessä blogissa raportoitu matalapaineen väistöyritys näyttää sujuvan kohtuuhyvin. Nyt näyttää ainakin optimistista siltä, että saamme huomenna puoli päivää vähän kovempaa sivutuulta, mutta ei mitään hurjempaa.
 
Elämä veneessä on tällä legillä enimmäkseen väijyvuoroja, nukkumista ja välissä pikaisesti syömistä. Koska meitä on vain viisi ja pidämme öisin tuplavahteja niin väijyvuorojen välillä on max kuusi tuntia lepoa. Tämän päivän rutiineja piristi noin kymmenen tappajavalaan vierailu. Ajoimme parven keskelle ja valaat tulivat tarkastamaan ketkä heitä oikein häiritsevät keskellä Atlantia.
 
Matkaa Lymingtoniin on noin 900 mailia ja perillä ollaan näillä näkymin 1. kesäkuuta
 
Mearralla kaikki hyvin

JPEG image