Luolasukellusta ja lanteen heilutusta

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 21 Jun 2016 09:23
20.6.2016
Sijaintimme 16:53.4S 177:24.6E
 
Yasawalaisen perinteen mukaan mikaan vierailu ei ole taydellinen ennen sukellusta Sawa-i-Laun luolissa. Nuo luolat ovat Ulutinin, ikiaikaisen kymmenpaisen jumalolennon tyyssija. Toisen tarinan mukaan ne ovat Roomeo ja Julia tyyppisen rakkaustarinan salainen piilopaikka. Sinne siis. Ankkuroimme Mearran aamupaivalla kuvankauniiseen Sawa-i-Laun lahteen ja lahdimme selvittamaan, kenelle sevusevu on tehtava ennen luolasukellusta. No, saimme luvan sukeltaa ja sitten vasta olisi sevusevun vuoro. Luolia oli useampia perakkain. Ensimmaiseen, puolihamaraan luolaan laskeuduttiin tikapuita pitkin ja sielta oli sitten sukellettava kapean tunnelin lapi kakkosluolaan. Tuo luola olikin jo aivan pimea. Onneksi oppaallamme oli mukana kunnon sukellustaskulamppu, jonka valossa homma hoitui. Kolmanteen ja neljanteen luolaan olisi tarvinnut sukelluslaitteet, joten ne jaivat meilta nyt koluamatta. Jannaa oli koko rahan edesta.
 
Sukelluksen jalkeen ehdimme jo sopia paikallisten mammojen kanssa illallisesta ja tanssiesityksesta. Ankkuripaikkamme oli kuitenkin sen verran tuulinen, etta paatimme jatkaa matkaa seuraavaan poukamaan, joka kartan mukaan naytti tarjoavan paremman suojan ajoittain lahes 20 m/s tuulenpuuskissa. Sevusevu oli kuitenkin hoidettava kuntoon kylapaallikon, Abrahamin, kanssa ja samalla perua jo sovitut valmistelut.
 
Suojasatama loytyi Malakat kylan edustalta. Ankkuroinnin jalkeen osasimme jo kokenein elkein kysya kylapaallikkoa ja pyytaa sevusevu lupaa. Meilla oli valitettavasti jo kava-aineet loppu ja jouduimme ideoimaan sopivan tuliaislahjan. Pakettiin laitettiin iso suurennuslasi ja aurinkolasit. Kylapaallikko oli hieman ihmeissaan naista tavaroista, mutta Jukan opetettua, miten suurennuslasia kaytetaan, puolisokealle paallikolle naytti avautuvan uusi maailma. Huvittvaa, etta hieman myohemmin kylapaallikon rouva tuli kuiskuttelemaan, etta olisikohan meilla hanelle silmalaseja, kun on tuo nako niin paassyt huonoksi. Tottahan meilta yhdet lukulasit joutavat.
 
Kylan vaki tapaa kerran viikossa esittaa perinnetansseja parin lahden paassa sijaitsevan Blue Lagoon resortin vieraille. Nyt he Barin johdolla lupasivat jarjestaa meille privaatti entertainmenttia eli paikallista tanssia ja laulua. Ja mika show meita odotti ylan juhlasalissa iltakahdeksalta. Upeakroppaiset miehet kaslahameissaan, uhkeat naiset mekoissaan ja moniaanista laulua. Sellaista elamaniloa ei ihan joka ilta paase kokemaan. Tunnelma oli kuin koulun kevatjuhlissa ja paasimmepa mekin tanssin pyorteisiin mukaan.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image