Oikeudenmukaisuuskysymyksiä ja k orjaustöitä

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 16 May 2017 20:13
Sijainti 37:15.1N 40:59.9W
 
Maanantai jatkui moottoriveneilyn merkeissä ja illan aikana miehistö tutki kriittisesti työvuorolistoja. Havaitsimme, että Mearran listoissa oli pieniä epäoikeudenmukaisuuksia ruksien määrässä: osalla oli viikon tehtävälistassa 18 tehtävää ja osalla 22.  Kvantitatiivinen analyysi ei kuitenkaan kerro koko totuutta sillä tehtävät eivät ole täysin samankaltaisia; on eri asia ajaa yöllä koiravuorossa tai valmistaa porukalle aamiaista. Pitkän neuvottelun tuloksena työn ja pääoman välinen ristiriita saatiin kuitenkin sovittua ja matka jatkui rauhallisissa merkeissä. Olemmehan kuitenkin kaikki samassa veneessä!
 
Yöllä virisi hienoinen etelätuuli ja pääsimme purjehtimaan pariksi tunniksi, olosuhteet olivat Helsinki – Tallinna Racen konkareille hyvin tutut heikolla kryssillä ja kuutamolla. Vain ne 200 kilpakumppania puuttuivat eikä aamuyöllä ollut luvassa maailmanlopun meininkiä Piritan satamassa. Tuuli vielä heikkeni aamuyöllä mutta alkoi viritä auringonnousun aikaan ja siitä lähtien olemme saaneet nauttia hienosta sivutuulesta sekä auringonpaisteesta. Auvoinen olo oli kuitenkin hieman epätäydellinen, koska vesikoneen korkeapainepumppu sanoi eilen irti sopimuksensa ja Pekalla riitti jälleen hommia. Onneksi uusi pumppu löytyi varastosta mutta sen vaihtaminen merenkäynnissä ja ahtaissa tiloissa ei ollut aivan yksinkertainen operaatio. Pekka sai pumpun vaihdettua, nyt kaikki taas toimii, vettä sekä tulee että menee ja elämä hymyilee.
 
Tänään myös siirsimme kelloa tunnin eteenpäin, laskelmiemme mukaan olemme nyt purjehtineet noin 2/3 matkasta Bermudalta Azoreille. Miehistö kävi vielä hieman keskustelua kellon siirtämisen oikeasta ajasta mutta taipui tässä kysymyksessä suostumaan siihen, että sitä siirretään päivällä klo 12 “koska näin aina ennenkin tehty”. Elämä Mearralla sujuu siis sangen mallikkaasti ja alustavien laskelmien mukaan olemme perillä Azoreilla perjantai-illalla tai lauantaina. Sakke ei tule ehtimään perjantain lentoon mutta hän pääsee kuitenkin osallistumaan netin välityksellä kansainvälisen oikeuden tenttiin huomenna. Alustavan arvion mukaan osaaminen alkaa jo olla sillä tasolla että tentin läpimeno on mahdollinen.
 
Mearralla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image