Se on siinä!

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sun 9 Apr 2017 21:00
Totta se on, maapallo on pyöreä. Purjehtimalla länteen pääsee itään ja takaisin lähtöpisteeseen. Elinen kahdeksan mailin paraatimarssi Marigot Baysta Rodney Bayn satamaan sulki Mearran kierroksen. Ilmassa oli juhlahumua, kun kaikki 17 WARC venettä lipuivat tiiviinä letkana täydessä juhlaliputuksesta. Piskuinen Barbara Jean ensimmäisenä ja siitä sitten suuruusjärjestyksessä niin, että 64 jalkainen Wishanger II piti perää. Mearran kannella soi ABBA ja suomipoppi. Kuoppamäen sininen ja valkoinen taisi mennä VHF:n kautta koko fleetin iloksi. Ja me tanssittiin ja me hurrattiin ja tehtiin aaltoja.

Maalilinjan ylitys tuntui mahtavalta. Pekka ruorissa ja Jaana ja Jukka keulassa hätäsoihdut käsisään yksinpurjehtija Dame Ellen McArthurin tyyliin. Mirkka, Sari, Kirsi, Timo ja Tumppi tuulettamassa. Torvet soi ja hurraahuudot raikasivat. Liikutuimme. Halasimme ja hurrasimme. Laituriin tulo sai tunteet lopullisesti pintaan kun kyynelsilmin onnittelimme fleetin väkeä, tätä WARC perhettä, jonka kanssa olemme jakaneet niin paljon viimeisen puolentoista vuoden aikana. Onnitteluissa oli mukana myös hyvästien jättöä - koska nähdään ja nähdäänkö koskaan? Onneksi karibian peltirumpujen (steel drums) rytmit saivat meidät riehaantumaan laituritansseihin ja vaihdoimme tunnelman ilon kyyneliin!

Peltirumpujen rytmit jatkuivat iltajuhlissa. Saimme plakaatit ja diplomit virallistamaan maapallon kierroksemme. Jukan kiitospuhe kaikkien WARC veneiden puolesta kiteytti monen meidän tunteet tästä matkasta kolmeen asiaan. Yksi; maapallon ympäripurjehdus on ainakin yhtä paljon ihmissuhteita ja ystävyyttä kuin purjehdusta. Kaksi; ole rehellinen omille tunteillesi ja puhu ääneen. Kolme; pallon ympäri on pitkä matka. 72 over and out!

Nyt istumme Mearran porukalla rannan kuppilassa ja seuraamme YLEn suoraa vaalien tuloslähetystä. Kohta nähdään, kuka meistä osui lähimpään vaaliveikkauksessamme. Meidän piti laittaa kuuden suurimman puolueen kannatusluvut kohdalleen. Tumppi taitaa olla kisamme voittaja, koska näki Vihreiden nousun ja osui muutenkin lähimmäs.

Mirkka ja Sari lähtivät tänään kotiin. Kiitos molemmille mahtavasta seurasta! Meille muille koettaa arki huomenaamulla. Maaliintulon ja vaalihumun jälkeen nostamme purjeet ja seilaamme kohti Martiniquea. Sieltä on pöytä varattuna upeasta ranskalaisesta Zanzibar-ravintolasta, eli no hätä, ei tämä hupi vielä tähän maaliintuloon lopu. Itse asiassa Mearralla on vielä pitkä matka edessä. Viikon seilaus Antigualle Kirsin, Tumpin ja Timon kanssa. Sitten viimeinen miehistön vaihto ja paluumatka Bermudan ja Azorien kautta Englantiin.

Tico tico vaan teille kaikille. Mearra Nieidalla kaikki hyvin!JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image