Agulhas ylitetty - Afrikka, sarvikuonojen maa nakyvissa!

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sat 12 Nov 2016 17:25
12.11.2016
 
 
Sijaintimme 28:48.6S 32:02.6E
 
This is a small step for Mearra, but a giant leap for the Crew... (Neil Armstrong, Apollo 11)
 
Tata kirjoitettaessa Mearra on juuri ajamassa Richards Bayn satama-altaaseen. Intian valtameri virallisesti ylitetty!! Koko miehistolta upea suoritus vaativissa oloissa! Ja kantamiehistolla nyt maailman kolme suurinta merta vyolla; Atlantti, Tyyni ja Intia. Viimeinen yo oli raikasta menoa vaihtelevassa 10 – 17 metrin koilis- ja pohjoistuulessa. Erittain markaa ajoa kakkosreivilla sivutuulessa; vene tuli huuhdeltua kalanperkeista ennen satamaan ajoa. Paljon pelatty Agulhas-virta oli aallokoltaan leuto pohjoistuulilla, niin kuin pitikin. Myotainen virta oli kova, vaihdellen 2-4 solmun valilla. Lahe samaan aikaan sisaan on ajamassa Into the Blue, Trillium ja Katarina, veneet jotka siis lahtivat vuorokautta aikaisemmin Reunionilta. Mearran ajaessa laituriin, ukkospilvet olivat nousemassa Richard Bayn lansilaidalla ja satamassa annettiin ukaaseja veneenkiinnityksesta hetken kuluttua tulevien 20 m/s tuulien takia. Tata kutsutaan taydelliseksi ajoitukseksi...
 
Eli hengissa perilla, nyt miehisto suuntaa baariin. Lisaa tunnelmia lahipaivina!
 
Mearralla kaikki hyvin, Afrikassa!
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image