Vava'u, Tongan kuningaskunta

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 1 Jun 2016 08:04
 
1.6.2016
Sijaintimme 18:42.0S 174:01.8W

 

Kahden yön ja puolentoista päivän purjehduksen jälkeen saavuimme Vava’ulle, joka kuuluu Tongan kuningaskuntaan. Siirtyminen tähän eteläisen pallonpuoliskon ainoaan kuningaskuntaan sujui mainiosti. Kuten edellisestä blogista useimmat muistavat, menetimme matkan aikana yhden vuorokauden, joka edelleen aiheuttaa sekaannusta päivämäärien ja viikonpäivien synkronoinnissa suhteessa koto-Suomeen. Menetyksen korvikkeeksi samalla hetkellä kun saimme maata näkyviimme pärähti monen vuorokauden jälkeen kalastusvehkeemme jarru soimaan ja pienen väsytyksen jälkeen saimme ruokavarastomme täydennykseksi sopivan kokoisen tonnikalan (yellow fin tuna), josta tekasimme vielä ennen rantautumista aivan loistavan sashimi-lounaan.

Tähän valtakuntaan ei muuten ihan pienellä byrokratialla tullakkaan. Kun saimme paatin kiinni tullilaituriin, veneeseen tuli kaksi melkoisen tuhtia immigration ja health –kaveria. Yksi tullimies jäi vielä laiturille haastattelemaan Kimmoa tyyliin “oletteko kaikki purjehtineet tänne Suomesta jne” samalla kun Mearalle nousi viela neljäs viskaali guarantine ofiisista tarkastamaan, ettei veneessä ole kissoja, koiria yms paikalliselle luonnolle ja elämälle vahingollisia orgaaneja. Lisäselvitysten välttämiseksi tarjosimme naille innokkaille virkamiehille lomakkeiden täytön ohessa suklaata, olutta yms voiteluaineita ja näin homma sujui lopulta kohtuu sutkakkaasti. Näiden pakollisten tulli- yms muodollisuuksien jälkeen kiinnityimme Neiafun kylän moorings poijuun ja lähdimme saman tien sundownereille paikalliseen wifillä varustettuun rantabaariin.

Kesäkuun ensimmäinen päivä (siis meidän aikaamme) sujui taas ostosten parissa. Pakollisten ruoka- ja juomavarastojen täydennysten lisäksi hankimme paikallisesta putiikista koko porukalle Mearra nimikoidut, paikallisella savella värjätyt, Tonga Dirt Shirt t-paidat.

Kyläelämä rupesi kuitenkin tuntumaan jo ensimmäisen päivän jälkeen sopivan nähdyltä, niinpä päätimme lähteä vielä illaksi muutaman mailin päässä olevaan Kapa Islandin laguuniin. Nopeat snorkkeloinnit ja auringonlaskut beachillä ja olo alkoi taas olla kuin tämän paratiisimaan kuninkaalla.

 

Mearra Neidalla kaikki hyvin!

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image