Kakadupataa vuonossa

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sat 6 Aug 2016 11:02
06.08.2016
Sijaintimme 20:07.7S 148:54.8E
 
Jäsenet oikaistuaan miehistö otti kumiveneen alleen ja suuntasi kohti Whitsunday Islandin Tongue Bayn rantaa. Suunnitelmana oli löytää rantahietikosta rauskuja. Viheliäiset “pistorauskut” (engl. sting ray) nauttivat aamuauringoista sankoin joukoin, joten tutkimusretki oli menestyksekäs. Valkosunnuntaisaari tarjosi lisää luonnon ihmeitä paluumatkalla hiekkarannalta kumiveneelle. Törmäsimme harvinaiseen valkoiseen Australian maavalaaseen.
 
Tongue Bay oli nähty, joten Mearralle palattuaan miehistö lähti kiertämään Whitsunday Islandia. Määränpäänä oli naapurisaari Hook Island.  Kun matkaa oli taitettu vasta merimaili, vuorossa oleva tähystäjä huomasi ryhävalaan uistimenheiton etäisyydellä aluksestamme. Aiemmin aamulla havaitsemastamme maavalaasta poiketen, tämä luontokappale ei ollut sonnustautunut punaisiin bikineihin. Ryhävalaalla oli myös poikanen mukana. WARCissa mukana olevan ja kaiken kokeneen brittiupseeri Peterin VHF-radioon kuuluttamia sanoja lainatakseni, kyseessä oli “extraordinary display” ja “never seen anything like this”.
 
Mackaystä kyytiin hypännyt uusi miehistö on tuhonnut ruokavarastoja ennen näkemättömällä tahdilla. Tuoretta kalaa ei ole saatu päivittäisestä virvelöinnistä huolimatta kulutusta paikkaamaan, joten Hook Islandille saavuttuamme turvauduttiin Suomen puolustusvoimissa opittuihin konsteihin. Osku pukeutui Tanna –saarelta veneen kätköihin jääneeseen Yhdysvaltojen maastopukuun ja suuntasi saaren havumetsiin. Hän istui kuusen yläoksalla tunnin verran, kunnes mitään arvaamaton hilpeän näköinen papukaija lensi käden ulottuville. Nopealla ranneliikkeellä Osku nappasi lintua jaloista ja raahasi veneelle. Oheisessa blogikuvassa lintu hymyilee vielä tyytyväisenä, tietämättä joutuvansa tunnin kuluttua päivällispataan.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image