Mare nostrum

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 7 Sep 2016 09:27
7.9.2016
Sijaintimme 11:15.2S 127:57.4E
 
Pohjoisen banaanitaktiikka on toistaiseksi osoittautunut kehnoksi. Tuulta ei ole nimeksikään ja olemme porhaltaneet mailitolkulla koneella väärään suuntaan. Johto ei ole kommunikoinut strategiaa kyllin selvästi ruohonjuuritasolle, joten miehistössä on purnausta. Mikäli olosuhteet jatkuvat vallitsevankaltaisina on kapinan uhka todellinen.
 
Mälsistä tuuliolosuhteista huolimatta miehistöä on piristänyt se, että tänään on syyläpäivä. Mearra Nieidalla vietetään jo kuudetta syyläpäivää. Syyläpäivän perinteiden taustalla on se, että Oskari on keskiviikkoisin hoitanut kantapäässään olevaa ikävää syylää. Sittemmin syyläpäivästä on tullut koko miehistön juhlapäivä. Tänä syyläpäivänä tarjottiin poikkeuksellisesti olutta ja jälkiruokaa lounaan yhteydessä. Perinteitä kunnioittaen miehistö kerääntyy yhä katsomaan, kun Oskari käsittelee syyläänsä ensin saksin ja sitten hoitavalla puikolla. Pienessä veneessä nimittäin tapahtuman näkemiseltä ei voi välttyä. Taneli on ilmaissut kiintyneensä erityisen paljon Oskarin syylään. Syyläpäivän keräyksessä otetaan myös lahjoituksia vastaan hyvään tarkoitukseen.
 
Syyläpäivän juhlallisuuksien lisäksi aluksella on ollut kosolti sattumuksia. Heti aamusta Ville oli lentää mereen. Nuori lainelautailija yritti mitä ilmeisimmin surffata hattivatti-hydrogeneraattorilla. Lisäksi meihin on ottanut yhteyttä sekä Australialainen sota-alus että rannikkovartioston lentokone. Lentokone lensi vaarallisen läheltä ylitsemme ja herätti torkkuvan miehistön. Jukka oli aivan pähkinöinä, kun pääsi asioimaan vakavan virallisesti VHF-radiolla sotilashenkilöstön kanssa. Kalaakin on kiskottu kyytiin ja merikäärmeitä väistelty.
 
Jääkiekkorokki soi ja valmistaudumme jälleen kerran auringonlaskun katsomiseen. Auringonlaskut ovat kerta toisensa jälkeen kerta kaikkiaan fantastisia. Uskomatonta, että näin majesteettinen ilmiö on päivittäinen. Miehistöä on joka auringonlaskun aikaan puhuttanut green flash –ilmiö. Myytin mukaan auringonlaskun viimeisellä hetkellä, kun aurinko vajoaa lopullisesti mereen, on joskus nähtävissä taianomainen vihreä välähdys. Emme ole kukaan sellaista vielä nähneet. Pyytäisimmekin lukijoitamme lähettämään tietoa tästä myyttisestä ilmiöstä, mikäli heillä on tästä enemmän tietoa tai kokemuksia.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image