Baptismo del fiero

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 3 Aug 2016 13:04
03.08.2016
Sijaintimme 20:32.5S 149:06.4E
 

Uudelleen lahetys teknisten hairioiden takia.

Eliittikumppaneiden tulikaste. Aikaisin aamulla Mearra lähti liikkeelle Mackayn satamasta. Tuuli oli hyvin vaihtelevaa (5-14m/s), kun siirryimme kohti Thomas Islandia. Kevyt 40 mailin matka oli otollinen koulimaan ruosteista miehistöä, jonka tavoitteena on olla huippuiskussa, kun kruisailu päättyy ja Darwin-Lombok –skaba alkaa syyskuun puolella. Matka tarjosi myös vilahduksen valasparvesta, josta Carangon brittiupseeri antoi kuvauksen: “what an extraordinary display, a spectacular show”. Valasbongariolutvedonlyöntikisan voitto Oskulle.

 

Thomas Islandilla ankkuroimme veneen Naked Lady Beachin edustalle. Nimi osoittautui aiheettomaksi. Pettymys oli valtava, mutta miehistön huomion kiinnitti nopeasti veneen edustalla uivat valtavat kilpikonnat. Pumppasimme ilmat kumiveneeseen ja suuntasimme rannalle. Jakauduimme kahteen retkikuntaan ja teimme patikoinnin saaren toiselle puolelle, toiset pusikon ja toisen kivikon kautta. Kivikossa tuli harrastettua sandaalien tuotetestausta. Keenin ja Merrelin vaellussandaalit osoittautuivat ylivertaisiksi Columbian viritelmiin nähden. Rantakivikko oli täynnä rapuja, kuumottavia hämähäkkejä sekä aivo- ja p***aläjäkoralleja.

 

Päivän ateriatarjonnasta vastasivat Jukka ja Jaana. Tonnikalapasta sekä teriyakikana pak choilla menivät erinomaisesti kaupaksi. Asiasta kiinnostuneille tiedoksi, että Taneli on ruokittu reissulla erittäin hyvin. Illalla katselimme vaikuttavaa tähtitaivasta ja juttelimme astrofysiikasta. Aurinkokunnassamme on tähtiä ainakin 100 miljardia, galakseja universumissa vähintään 100 miljardia ja universumeja on Tanelin mukaan ehkä viisi. Asiaan liittymättä on tärkeä tietää, että tuleva uusi Ghostbusters–elokuva on takuulla surkea.   

 

Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image

JPEG image