Laitisen ulkoilutus ja ideakilpailu

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Mon 29 May 2017 21:30
Sijainti 48:40.4N 11:02.3‘
 

Tänään aurinko on sateisen viikonlopun – ja lähes maksimivaatevarustuksen - jälkeen jälleen hellinyt Mearran venekuntaa. Ensimmäisen kerran ABA-legillä olemme päässeet ulkoiluttamaan spinnua, kun ”Laitinen” on lentänyt komeasti koko iltapäivän ja alkuillan. Erinomaisen hienoa purjehduspäivää, ja 1000 mailin rikkoutumista Azoreiden jälkeen, juhlistimme nostamalla Union Jackin mastoon sekä brittihenkisesti iltapäiväteellä omenapiirakan kera – jolly good!

Keskustelujen taso aluksella ei suostu vieläkään kääntymään (ainakaan huomattavaan) laskuun. Tästä suurin kunnia kuuluu ilman muuta Jarille. Pääteemoina: 1) Maailmanmatkailu (omat kokemukset ‘off-the-beaten-track’ ja Rauli Virtanen), maailmankaikkeuden​ synty sekä meriympäristön tulevaisuus (terveiset MTK:lle) ja 2) Protestanttinen etiikka (Max Weber) sekä stahanovilaisuus sovellettuina valtameripurjehdukseen ja yhdessä tekemiseen.

Miehistölle viimeisen alkaneen työviikon suurimman dilemman muodostaa toimivan konseptin kehittäminen sille, miten päästä jatkossakin purjehtimaan Mearralla. Monia erilaisia (liike)toimintamalleja on jo keksittykin. Kapteenia ei kuitenkaan vielä ole saatu vakuuttumaan yhdenkään suunnitelman käytännön toimivuudesta, joten edellisten legien gastien kontribuutiota kaivataan pikaisesti (eli tämän viikon aikana). Parhaat, hauskimmat ja innovatiivisimmat ideat palkitaan.

Mearralla kaikki hyvin

JPEG image