Tää on niin tätä!

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Fri 14 Apr 2017 23:12

14.4.2017


Sijainti 16:20.5N, 61:55.1W

 

Tää on niin tätä. Kauhea matka reissattu Isles Saintesille, Haute Terren saarelle Guadeloupen eteläpuolella n viidentoista mailin päässä. Luulisi että siellä olisi harvinaisia vieraita odotettu. Vielä mitä.  Kaikki sähkökärryt (vrt. golfkärry, 2 – 4 hengelle) oli jo myyty tai varattu ja meille tarjottiin vain eioota. Tätä tää on. Jouduttiin ihan jalkaisin tutustumaan tähän mestaan tässä helteessä. Älyttömän hieno satama, värikäs n. kahden kadun kylä lahden rannalla ja pikkukyliä vulkaanisten kukkuloiden eri kolkissa. Ja Ranskassa kun ollaan, erinomaisia ravintoloita. Jos ette ole ennen käyneet, nyt sen tiedätte:  Tämä on toistaiseksi hienoin kylä ja satama missä olemme vierailleet Mearran tällä Karibian-keikalla, joskaan ei ollut marinaa vaan vain paljon poijuja 13 euron kohtuullista vuorokausimaksua vastaan. Kunnon palvelut, ja kaikki hyvässä kunnossa, kaunista niin kaunista.

 

Ruuassakin on pysytty. Entrecotet on nyt kokeiltu sekä Martiniquella (parempi) että Haute Terrellä, samoin Mahi Mahi, Red Snapper ja miekkakalakin. Romppanen lupasi kirjoittaa suotuisat arvostelut Trip Advisoriin eilisiltaisesta, paikan nimi 1-Ti-Bo Doudou. Painakaatten mieleenne: ruoka oli aivan ällistyttävän hyvää, kolmen ruokalajin menu kiinteään 25 egen hintaan, tarjoiltuna vaaleanpunalamppujen tunnelmavalaistuksessa hiekkarannan pöytiin, Orionin loistaessa täysikuisella taivaalla.  Menette varmaan kun olette kulmilla. Mutta ei kaikki ole täydellistä: Jukka loihti toissapäivänä banaanikakun purjehduksen aikana iltapäiväkahville, mutta keskellä merta ei ole maustekauppoja. Paatin koko kanelivaranto oli käytetty muutamaa päivää aiemmin (voitteko kuvitella  - wouldyoubelieve - ??) kaurapuuroon. Siis kaurapuuroon. Niinpä banaanikakku piti syödä kanelitta. Tää on tätä.

 

Ja tää on niin tätä: Ruokakaupassa ei ollut tölkeissä kaljaa kuin Heinekenin tuotetta 250 ml tölkeissä. Siis 250 ml. Voitteko kuvitella. Ja pakkaus kehuu vielä olevansa  solakka ja muutenkin oikean kokoinen. Niinpä avaussihinän tihentymiseltä ei voi välttyä. Tätä tää on.

 

Muutenkin on ollut koko ajan typerästi ihan sama lämpötila sekä ilmassa että merivedessä. Semmoiset kolmekymmentä astetta. Ei virkistä kuin ihan silloin kun mereen pulahtaa, ei muuten.  Tätä tää on. Onneksi pulahtamiseen on helppo ryhtyä. Paitsi jos on Shanghai tai Hertta kesken ja/tai juuri ollaan merellä menossa. Erityisesti  silloin kun purjehditaan ja pelataan korttia samanaikaisesti. Silloin pitää keskittyä peliin ja korkeintaan avata uusi Heineken. Tätä tää on. Tosin Tumppi ei aina voita, mutta me luvattiin ettei siitä isommin nyt yksityiskohtia julkaista. Edes silloin kun päädyttiin 5 pisteen sisälle kaikki kundit, ei Tumppi silloinkaan voittanut.  Eikä Jukka. Eikä Pekka. Tätä tää on, juuri kukaan ei just silloin voittanut. Tää on tätä.

 

Tätä tää on, kaksi avioparia merellä ja maissa. Ja yksi poikapari. Ei mene tasan vai meneekö. Tää on NIIN tätä.

 

Ja. TicoTicolla on tätä enää pari päivää jäljellä. Tänään saavutaan Guadeloupelle ja ylihuomenna siirrytään Antigualle, missä miehistö vaihtuu heti pääsiäisen päätyttyä.  Edellä olevasta jeremiadista voisitte luulla että jo riemuittaisiin kun tämä puute ja kurjuus päättyy. vaan ei. Koska tää on niin tätä.

 

Mearra Nieidalla kaikki hyvin.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image