Purjeenvaihtojumppaa

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 16 Mar 2016 18:23
Sijaintimme 09:09.6S 128:35.7W
 
Havaitsimme tosiaan jo eilen, etta kateva tapa pidentaa paivavauhtia on se etta nostamme spinnun varhain aamulla vaikkakin koiravahdissa olleiden aamu-unien kustannuksella.Nain saadaan valoisan ajan tunnit kaikki hyodynnettya. Talla nakokulmalla nostimme Big Maman keulille heti varhaisaamukahvin eli torikahvin jalkeen, mutta ennen varsinaista kaurapuuroaamiaista. Sitten ajeltiinkin oikein hyvaa vauhtia puurokulhoista kiinnipitaen kunnes alkoi nayttaa silta etta vauhtia on jopa liikaa Reiskalle. Sellainen pieni perusbroachi keskeytti aamiaisen ja lahdimme kiskomaan spinnua alas. Vauhdikkaassa manooverissa sai spinnun epaonninen skuuttaaja (ansaitun) aamukylvyn ja venettakin hieman huuhdeltiin sisalta ja ulkoa.Sitten jatkettiin aamiaista ja kuivateltiin paikkoja(veneen ja omia). Henkilo ja aineellisilta vahingoilta kuitenkin valtyttiin.
 
Puolen paivan maissa todettiin kelin keventyneen ja erityisesti veneen joogaryhma kaipasi seka liikuntaa etta vauhtia. Ei  kun naisisto keulaan ja jumppaamaan purjeita. Talla kertaa taivaalle nousi Little Mama eli pieni kovan kelin spinnu, jolla ajeltiinkin mukavasti koko iltapaiva. Hiki naissa purjeenvaihdoissa aina tulee niin keulakannen miehistolle kuin pianistille ja skuuttaajalle. Keulakannella erityisena helmena on keliin sopivan spinnun kaivaminen keulan purjeluukusta, jossa oikea pussi on jostain syysta aina alimmaisena.
 
Jatkuvan parantamisen hengessa purjeenvaihtomanoovereista keskustellaan aina jalkeenpain. Puhe tai edes huuto ei kanna tuulessa keulakannelta sitloodaan, joten palautekeskustelussa kuullaan aina virkistavan monta eri puolilla muodostunutta nakemysta. Joka kerta paadytaan siihen, etta miehiston valinen kommunikaatio on kaiken a ja o. Ja kuin ihmeen kaupalla manooverit sujuvat kerta kerralta paremmin.
 
Vaikka seilataan kaukana lahimmasta maapalstasta on koko matkan seuranamme on ollut erilaisia lintuja.
Paivan lukijakysymys onkin: mika ulkomerella viihtyva sininokkainen fogeli on kuvassa ?
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin.
__________
 
We have discussed the ways to improve our speed and daily trip length among the crew. The conclusion was to make better use of the day light hours by hoisting the spinnaker early in the morning. Before the breakfast we lifted the Big Mama, a large heavy weather spinnaker, up in the sky. And yes, we had excellent speed while eating oatmeal porridge! However, Reiska, our automated pilot, did not keep up with its duties and we ended in a wet morning broach. The crew member holding the spin sheet got a well deserved bath and the some water run in through the cabin windows. We pulled down the Big Mama and had a second breakfast.
 
At noon the sea was relaxing and the yoga team felt we are too slow as well as in need of excercise. This time we hoisted the Little Mama, a small heavy spinnaker, and sailed succesfully all day long.
 
Through out the crossing we have seen some birds out in the sea. The daily question f or  the readers is: What is the blue nosed bird in the picture? (we would love to
hear the right answer sinc we actually don t know).
 
After a dekicious dinner we concluded the day with a lovely evening vesper singing the melancholic finnish folk songs and ballads we all know (The rose of Kotka harbour,...).
 
All well onboard in Mearra Nieida.
 
 
 
 
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image