Mikkeli

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Fri 12 Aug 2016 23:58
12.8.2016
Sijaintimme 20:15.8S 148:43.5E
 
Eilen käytiin samassa Hook Islandin Manta Bay poukamassa, jossa vierailtiin myös ennen Great Barrier Reef –reissua. Napoleon-kala ja muut vedenalaiset ihmeet olivat jo tuttuakin tutumpia, joten miehistö keskittyi viereen ankkuroituneiden turisteja kuljettavien muskelikumiveneiden salakiikarointiin. Turistit eivät juuri mielenkiintoa herättäneet, mutta veneiden miehistö sen sijaan... Huhhuh mitä böönia! Kapteeni Pekukin kiinnostui Eliittikumppaneita huvittaneesta ajanvietteestä, nappasi kiikarin ja vilkaisi lyhyesti kajuutan avoimesta ikkunasta.
 
Manta Baystä siirryttiin yöksi läheiseen Butterfly Bayhin. Rantautuminen leudossa tuulessa oli niin helppo homma, että valtaosa miehistöstä keskittyi navigoinnin ja ankkurin laskemisen sijaan keulakannella suoritettuihin leuanveto- ja lihaskuntoharjoitteisiin. Perillä rannassa odotti kaksi muuta WARC-venettä: Paradise Found sekä Wishanger II. Kun ankkurin pito oli varmistettu, miehistö ui Paradise Foundiin vierailulle. Vastaanotto ei yllättäen ollutkaan ystävällinen: Paradise Foundin Mary Beth uhkasi, että jos vielä näkee Mearra Nieidan adonikset liikunnan ja miehekkäiden vartaloiden esittelyn parissa, hän ostaa Super Soaker –vesipyssyn ja rankaisee kylmällä vedellä jokaisesta havaitsemastaan liikunta-aktiviteetista. Lisäksi meitä kehotettiin kasvattamaan ihonalaisia rasvavarastojamme. Alkusysäyksen painonkeräysoperaatiolle antoi Mary Bethin puoliso Mike, joka tarjosi kaikille lämpimät oluet.
 
Illaksi kaikkien läsnäolleiden WARC-veneiden miehistöt kokoontuivat yhteiselle illalliselle Wishanger II -veneeseen. Brian ja Claudine tarjosivat fantastiset pihvit ja lisukkeet. Miehistöllemme olisi vaatimattomampikin tarjoilu kelvannut, ottaen huomioon, että sekä Mearran pakastin että jääkaappi ammottavat tyhjyyttään. Vaihtoehtojen ollessa säilykepurkkinötkött ja –hernekeitto, illalliskutsu otettiin erityisellä ilolla vastaan. Illallistarjoilut olivat Wishangerillä vakuuttavat, mutta samaa ei voinut sanoa veneen varustelusta. Myönnettäköön, inventaarioon kuului muun muassa kaksi kumivenettä perämoottoreineen, tiskikone, hiiligrilli, kaksitoista sähkövinssiä, Playstation 4, strippitanko ja puutyöverstas. Puulämmitteistä saunaa jäimme kuitenkin kaipaamaan.
 
Tänä aamuna seitsenhenkinen miehistömme lähti patikkaretkelle Butterfly Bayn meitä lähimpänä sijainneelle kukkulalle. Jyrkät ylämäkeen johtavat joenuomat ovat tässä lahdessa täynnä perhosia, mistä paikka on saanut nimensäkin. Reitti kukkulan huipulle sisälsi kuumotuksia, kuten hämähäkkejä, muurahaisia sekä puiden suojissa huutavia apinoita. Miehistömme apinoi kovaa takaisin. Patikka kävi sujuvasti Merrellin ja Keenin sandaaleilla varustautuneilta. Kivuliaimmista kaatumisista vastasi odotetusti Columbian kengänpohjienkuluttajat. Hieno ‘creek’ kaiken kaikkiaan.
 
Patikoinnin jälkeen suuntasimme pitkästä aikaa sivistyksen pariin, kohti Airlie Beachiä. Tämä kymmenentuhannen asuttama kylä on koko Australian purjehduspääkaupunki. Juuri nyt on meneillään kilpailuviikko ja koko paikka on täynnä kaiken tasoisia veneitä ja miehistöjä. Rantakylä on eläväinen ja suurin osa vastaantulijoista täyttää sterotyyppisen billabong-surffari-aussi-heebon tuntomerkit. Kylän venekaupoista haettiin Mearraan korjausosia, jonka jälkeen vaihdoimme rahaa alkoholipitoisia tuotteita vastaan. Pieneksi kyläksi Airlie Beachin tarjonta on erinomainen. Huomenna menemme koko köörillä strippibaariin.
 
Australiasta on löytynyt hämmentävän paljon yhteyksiä Mikkeliin. Eilen Butterfly Bayllä veneeseemme saapui kumiveneellä yllätysvierailulle Erno Mikkelistä. Erno oli meille entuudestaan täysin tuntematon, mutta oli bongannut Suomen lipun perässämme ja tullut tervehtimään. Parikymppinen mies oli kiertämässä Australiaa SAS-erikoisjoukkojen veteraanin aluksella. Ennen matkaansa Erno oli ollut purjeveneessä tasan kerran Saimaalla. Reippaana poikana hän oli valehdellut purjehdustaidoistaan SAS-miehelle ja saanut siten pestin. Tänään Airlie Beachillä taksikuskimme puhui sujuvaa Suomea: “lämmitetään sauna” ja “uksi, kaksi, kolmo, nelja”. Kuski oli muuttanut Mikkeliin joskus 90-luvulla suomalaisen tyttöystävänsä perässä ja asunut siellä muutaman vuoden ajan.
 
 
Lopuksi lanseeraamme blogissamme uuden segmentin, jossa tarjoamme lukijoille potentiaalisesti rahanarvoista tietoa.
 
Sijoitusvinkit viikolle 33:
1. Sijoita turbowarrantteihin.
2. ...
3. Profit.
 
“Ei vipuu ei hyötyy”
- Osku
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image