Uuden miehiston tulikaste

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 4 May 2016 06:04
 
3.5.2016
Sijaintimme 17:28.9S 149:48.8W
 

Maanantai meni mukavasti edelleen lampoa ihmetellessa  ja etenkin Mearran ruoka- ja juomavarastoja taytellessa. Carrefourin kuitin pituus ylitti varmasti metrin, joten eikohan tassa hetkinen parjailla. Naispuoliset jasenet keskittyivat myos hellemekkojen haalintaan, mutta Tahitin helmet jaivat viela hankkimatta. Keula-ankkuri sai uudet kytkimet ja Jukka touhusi innoissaan uuden kumiveneen ja Tohatsun kimpussa. Kapteenin lievaa suuremmasta vastustuksesta huolimatta Mearran kaiken nahnyt tendersetti oli vaihtunut  miehiston ilostuttamiseksi upouuteen Mercuriin

 

Tiistaina lahdimme aamuvarhaisella liikkeelle. Kaikenlaisten clearenssien jalkeen matka jatkui Papeeten lentokentan takana olevaan satamaan huoltoasemalle dieselin ostoon. Runsaat kaksisataa kiloa painavampina tahtasimme tosi kapeasta riutan reiasta (kuva tyrskyista alla) ulos hana pohjassa ja viela hyvassa myotavirrassa, samalla kun paikalliset surffarit lilluivat riutan ulkopuolella etsimassa iso aaltoa.

 

Satamassa tuuli naytti viela 2-4 m/s ja kun paasimme merelle niin samantein mittarissa oli rapsakat 16m/s. Samalla aallot olivat uudelle miehistolle vahan eri tasoa, kuin normisti Itamerella on totuttu. Genua auki ja Mearra kulki avotuulessa mukavat kuusi seitseman solmua, mika oli sopiva matkavauhti talle ekalle n. 17 mailin patkalle kohti Mooreaa. Moorealla kapteeni purki keulapiikin ja alkoi askarrella aina niin luotettavan vesikoneen kimpussa. Se kun sanoi sopimuksensa irti taas vaihteeksi. Parin tunnin hikoilun jalkeen apparaatti rupesi taas puskemaan vetta 30 litran tuntivauhtia Mearran tankkeihin. Muu miehisto otti talla aikaa tuntumaa snorklauksen saloihin ja kavi varaamassa illaksi paikat Veuve Clicquot rantabaariin.

 

Mearra Niedalla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image

JPEG image