Mearra kovassa kisaiskussa

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 12 Jan 2016 20:58
Tiistai 12.1
 
Sijaintimme 12:46.3N 69:41.9W
 
Tervehdys taas taalta Karibialta. Nyt eletaan taalla tiistai iltapaivaa, mutta palataan viela lyhyesti eiliseen. Vastoin kaikkia ennakko-odotuksia, emme viela eilenkaan paasseet nauttimaan tuoretta tuna- illallista mutta Micke loihti loistavan Ragu- pastan poytaan, sopivin viinein, joten ilta oli pelastettu.
Meilla on joka paiva aamulla klo 9 ja illalla klo 18 kaikkien WARC – veneiden yhteinen radiopuhelutuokio. Aamulla kerromme sijaintimme ja muuta purjehdukseen liittyvaa teknista faktaa, illalla taas rupatellaan mukavia ja vaihdellaan kuulumisia muiden veneiden valilla. Tarkeinta on toki kuulla etta kaikissa veneissa on kaikki hyvin. Tyonjaossa jostain syysta tuo ilta puhelu oli Terolle delegoitu, Pekka ja Jukka hoitavat aamun yhteydet. Eilisessa iltapuhelussa ruotsalaiset kertoivat etta he ovat saaneet paljon kalaa ja mielellaan jarjestavat Santa Martassa kalastuskoulutusta kaikille halukkaille. Tero ehdotti etta Jukka menisi koulutukseen. Yllattaen asia ei edennyt eika aiheesta ole sen koommin keskusteltu. Jukka on sen sijaan tanaan koko paivan vaihdellut  erilaisia orkkeja kalastusvehkeisiin ja puhissut jostain stanan  ruotsalaisista kalastuspelleista.
 
Eilen illalla kunnioitimme viela David Bowien muistoa kuuntelemalla Hectorin Herra Mirandos levyn biiseja. Ilta oli upea, samoin yo, taydellinen tahtitaivas ja upea auringonnousu. Valtameripurjehdusta hienoimmillaan.
 
Tanaan ollaan purjehdittu spinnu ylhaalla melkoista haipakkaa, parhaimmillaan hyvat tovit yli 11 solmua. Ja juuri nyt nautimme Kickan tekemaa herkullista  lounassalaattia. Jonkun pitaisi kylla Kickalle opettaa vahan markkinointia, silla han sanoin vain tekevansa jotain vanhoista jamista mita kaapista loytyy. No loytyihan sielta. Lounaan yhteydessa jattiin Mearra Nieidan Viikon kokki-palkinto ja se meni ansaitusti Mickelle hienosta Ragusta. Meilla on loppuviikosta yksi illan keittiovuoro jakamatta. Talla palkinnolla Micke otti siihen vahvan kiinnityksen.
 
Ja sitten vahan informaatiota kisatilanteesta. Meilla on nyt meneillaan WARCin ensimmainen osakilpailu St Lucia-Santa Marta Kolombia. Kuten olette varmaan jo siella Suomessa lehdista lukeneet tai muualta kuulleet, Mearra Nieida sai loistavan lahdon yli 30 veneen armadan startissa. Olimme kaantopoijulla hienosti kolmantena. Ja hyvin olemme asemamme pitaneet. Talla hetkella olemme kokonaistilanteessa viidentena ja omassa luokassamme toisena, ja kohta johdossa, silla saavutamme Chili Beania koko ajan.  Tosin tassa tilannearviossa ei ole huomioitu tasoituksia eika koneenkayttosakkoja.  Mehan jouduimme toissa yona ajamaan muutaman tunnin koneella purjevaurion takia. Mutta tavoitteena poika kotiin ja Santa Martan torilla tavataan.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin, lampimia terveisia sinne Suomeen kaikille uskollisille lukijoillemme.
 
 
Tuesday Jan 12
 
Yet another day and night has passed, during which we have advanced 150 miles towards our first goal post. We are currently flying under “Big Mama’’, our gigantic spinnacer, and recorded speeds over 11 knots. We have heard during the roll calls of some additional equipment problems on other boats, we had none to report today. The one major deficiency we have, is in the fishing department, where we despite very active attention and frequent lure change, still have not gotten a bite since the unwanted barracuda made an attempt. The good news is that the soya, ginger and wasabi does not go bad.
 
An other discomforting issue tends to be the heat, as temperatures climb to well over 30C in the little shady spot we have outside, and it is of course even warmer in the cabin. There is little relief from the wind, as we are sailing down wind, but we understand that those of you in Finland are shaking your heads, whilst trying to stay warm in the –25C you have.
 
We continue to eat well, with every kitchen crew trying to out do the previous one – everybody wins. Todays highlight was Kicka’s cabbage salad, and Jukka just stepped in to the galley determined to challenge her.
 
The night shift last night got an iPhone out, and we localized a bunch of constellations as well as some neighbors like Mars, Venus, Jupiter and Saturn, in addiditon to some spectacular shooting stars. There is actually not much more to do than star gazing, when you hang on to the helm in pitch black for four hours – OK, some sail trimming and avoiding cargo ships.
 
Todays picture depicts something unusual onboard – a beer can. We deserved one for some extrodinay achievements and behaviour!
 
All well on Mearra Nieida! Over and out.  
 
 
 
 

JPEG image