Taas melkein nappasi

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 5 Oct 2016 12:45
05.10.2016
 
 
Sijaintimme 12:43.3S 93:07.9E
 
Matkamme kohti Mauritiusta on alkanut kaikkien toiveiden ja taiteen saantojen mukaisesti. Kisastartti eilen tiistaina klo 10 meni nappiin ja ampaisimme heti letkan kärkeen, eikä aikaakaan kun kisakumppanimme jo katosivat taakse horisonttiin. Matka alkoi aurinkoisessa säässä, noin 10 m/s sivumyötäisessä ja samaa jatkui aina puoleen yöhön asti, jonka jälkeen tuuli sitten loppuikin. Nyt puksuttelemme koneella ja odottelemme uutta rintamaa. Tätä voi kestää parikin päivää.
 
Mutta ei hätää. Leppoisa sää on antanut mahdollisuuden kaikkeen hyödylliseen puuhasteluun purjehduksen ohella. Keulakannelle on saatu vihdoin avattua jooga ja kuntoilusessiot, lukukerho on aktivoitunut, kipparimme Pekka yrittää epätoivoisesti ratkaista ensimmäistä Sudokuaan, Mearraa on putsailtu ja kiillotettu, ruosteita hangattu mantookista ja muista rosteriosista, jotka nimestään huolimatta tahtovat täällä ruostua. Ja pyykkirymba jatkuu normaaliin malliin.
 
Kalaakin tuntuu meressä olevan runsaasti, vaikka Mearralla kalaonni on ollut vaihteleva. Kuten aiemmassa kirjoituksessa mainittiin, jostain syystä kaikki meren eläimet hullaantuvat meidän septistä. Nimittäin aina kun septit pumpataan, kala käy pyydykseen. Ensin koukkuun jäi hai tai vastaava iso vonkale, joka riuhtaisi 50 kg siiman kerralla poikki. Seuraavan tyhjennyksen yhteydessä nappasi uudestaan, mutta päivälliskalamme irrotti itsensä koukusta ennen kuin ehdimme hilata sen veneeseen. Nyt on uudet örkit taas vetämässä ja Wasabit valmistelussa, joten tuoretta kalaa laitetaan tilaukseen.
 
Hetki sitten saimme vielä rinnallemme joukon delfiinejä, jotka tekivät uskomattomia, ainakin 2m korkuisia hyppyjä iloksemme.
 
Kimmo pyysi vielä lisäämään blogiin törkeyksiä: törkeyksiä.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image