Salvadoria monin maustein

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 15 Feb 2017 00:49
14.2.2017
Sijainti 12:44.9S, 38:54.4W
 
Salvadorin lahti ei ole suuren suuri, mutta tänne mahtuu monenlaista elämän muotoa.  Kuten ahkerimmat lukijamme muistavat olimme toissapäivänä Marogojipe-nimisessä perusteellisen rupsahtaneessa syrjäkylässä, jossa ainoa vireä jäljelle jäänyt elinkeino näytti olevan oluen myynti asukkaiden kesken.  Vaikka ympäristö toi mieleen muinaisen itä-Euroopan syrjäkylän niin ihmiset eivät; kaikki olivat iloisia, ystävällisiä ja nauravia.  Kaiken sotkun keskellä valmistauduttiin innolla tuleviin karnevaaleihin. Nuoret pojat hyppivät laiturilta uimaan ja vanhemmat miehet kalastivat heittoverkoilla.  Me olimme paikan ainoat valkoihoiset.
 
Eilen puolestaan löysimme muutaman tunnin seilauksen jälkeen paikallisen Hangon; kauniin Itaparica-nimisen pikkukaupungin, jossa talot ovat hyvässä maalissa ja paikat muutenkin kohtuullisessa järjestyksessä. Kaupungin rannassa on hieno uimaranta, pari ravintolaa ja vanha hotelli. Pienet laivat toivat saarelle turisteja Salvadorista.  Elämä tuntui silti säilyttäneen alkuperäisen paikallisen makunsa. Täälläkin ukot joivat joka nurkalla kylmää olutta pienistä desin laseista.
 
Tänään sitten saavuttiin aivan eri maailmaan.  Tulimme 6 tuntia etelään Morodo San Paoloon, joka muistuttaa lähinnä Fuengirolaa pienoiskoossa.  Hienoja hotelleja ja ravintoloita on vieri vieressä ja kadut täynnä turisteja.  Meille tämä kuitenkin kelpaa pariksi päiväksi. Saahan täältä kunnon ruokaa ja palvelua englanniksi. Ja baareissa on ilmainen Wifi!
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin.
 
 

JPEG image

JPEG image