Teinirakkautta Blue Laguunissa

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 23 Jun 2016 07:18
22.6.2016
Sijaintimme 17:10.3S 177:11.3E
 
Perinteikkään ja varmasti meille kaikille todella ainutlaatuisen illan jälkeen suuntasimme tiistaina totaalisen erilaiseen kohteeseen. Matkaa oli vain viitisen mailia lounaaseen ja olimme kaikkien viisikymppisten elokuvafriikkien tuntemassa Blue Lagoonissa. Tämä on siis juuri se paikka, jossa vuonna 1980 kuvattiin Brooke Shieldsin ja Christopher Atkinsin tähdittämä “The Blue Lagoon” elokuva. Brookea ei kohteessa enää näkynyt, sen sijaan paikalle oli rakennettu resortti, jonka palveluihin tutustuimme koko rahan edestä. Ohjelmassa oli niin rantautumisdrinkit ja lounaat Boat Housessa sekä lopulta sundownerit ja dinnerit resortin pääravintolassa. Taas saimme tutustua myös Fidzi time & style –käsitteeseen. Se tarkoittaa sitä, että aikataulut ovat ohjeellisia, ravintolavaraukset viitteellisiä ja kaupat aukeavat aukioloista riippumatta sitten kun aukeavat. Tämä ei kuitenkaan ollut meille mitään uutta, vaan pääruokien syöminen ennen alkuruokien saapumista oli ihan virkistävä kokemus Mearran lähes kaiken kokeneelle miehistölle.
 
Keskiviikko aamuna oli tarkoitus lähteä anivarhain liikkeelle kohti Manta Ray Bayta. Aamu valkeni kuitenkin aavistuksen sateisena, joten lähdimme liikkeelle vasta yhdeksän jälkeen. Matka sujui varsin kovassa sivutuulessa (puuskat 21 m/s) välillä riuttojen välissä konettaen ja avoimemmissa kohdissa pelkällä genualla purjehtien. Matkaa tehtiin parikymmentä mailia, ja näin oltiin perillä kapean salmen reunalla olevan beachin rannalla. Salmi on saanut nimensä siitä, että joka päivä siitä lipuu läpi suurikokoisia (halkaisijaltaan 4-8 metrisiä) rauskuja. Ja näitähän me lähdimme räpylät jalassa ja kamerat kaulassa etsimään. Tunnin parin polskuttelun jälkeen jouduimme toteamaan, että rauskut lienevät tänään paremmilla metsästysmailla ja sen sijaan ihastelimme todella hienoja koralleja, värikkäitä kaloja sekä näimmepä yhden kilpikonnankin. Snorklatessa vastaan ui kolme haitakin, onneksi olivat lajiltaan riuttaversioita, joten suuremmilta paniikeilta vältyttiin. Ja nyt on dinnerin aika.
 
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image