Not Two Fast legi alkakoon

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Mon 2 May 2016 05:12
1.5.2016
Sijaintimme 17:32.1S 149:34.1W
 

 

Not Two Fast legi alkakoon! Uusi miehistö saapui eilen. Leena, Sari, Jaakko ja Kimmo toivat meille sekä Wapun että Joulun. Kuplivaa pöytään, serpentiinit ja vappuhatut päähän sekä kapteenille vielä ihan ylioppilaslakkitiara komeutta koristamaan. Salongin pöydällä ruisleipää, salmiakkia ja suklaata. Siinä juhlan ainekset, jotka voittivat 13 tunnin aikaeron ja 32 tunnin lennon rasitukset. Mitä nyt pienet päiväunet tuliaisriippukeinussa keulakannella tarvittiin ennen kello viiden aikaista illallista. Uusi miehistö totutettiin tonnikalan maailmaan: poison crue, tuna tartar, tuna carpazo jne.

Sunnuntai aamulla vuokrasimme auton ja lahdimme kiertamaan Tahitin paasaarta. Paiva oli aurinkoinen ja niinpa uusi miehisto rohkeasti heitti talviturkit menemaan. Veden lampotila oli 32 astetta. Rohkeaa sakkia!

Kantahenkilökunnalle oli outoa tulla vaihteeksi isompaan paikkaan. Edellinen kaupunki, jossa bunkraus tehtiin Prisman (sis. tuotesijoittelua) kokoissa ruokakaupoissa oli Panama City. Nyt on jogurteissa ja juustoissa mistä valita. Pikku saarissa ja jopa Galapgoksella oli otettava se viimeinen purkki, mitä hyllystä löytyi. Hyvin olemme kyllä syöneet koko reissun ajan. Mielikuvituksella ja hyvällä maustamisella on pavuistakin saatu herkkua.

Papeteelta löytyi myös Panaman Nelssonin veroinen taikavelho, joka muutamassa tunnissa korjasi Mearran vesikoneen moottorin laakerin 50 euron hintaan. Uusi moottori olisi pitänyt tilata USAsta pitkällä toimitusajalla ja 1500 euron hinnalla. Hyvä näin. Uudistimme myös kumiveneen ja moottorin – toimiva, hyvä vanha Mercury meni ilman potkuria hyvään uuteen kotiin.

Leg Leguanasta vielä täytyy tässä mainita loistava sijoitus Tyynen valtameren yli 3000 mailin kisassa. Mearra sijoittui hienosti toiseksi omassa luokassaan arkkivihollisemme, Chili Bean, viedessä voiton. Jos ohjausvaijeri ei olisi katkennut paria vuorokautta ennen maalia, tiedä miten päin puntit olisivat tässä kisassa kääntyneet. Palkintojen jakoseremonia oli juhlava Hinano tyttöineen ja poikineen. Juhla oli samalla legin viimeinen ilta; mikä loistava lopetus hienosti sujuneelle tiimityölle ja yhteishengelle. Kiitos Anne-Maria, Kikka ja Martti (ja Tiina Tilleri)!

Jaana ja Jukka hyppäävät muutamaksi päiväksi Spiritin miehistöön. Erik ja Pia osallistuvat Tahiti Pearl Regattaan 3.-7.5. ja forsti ja puosu lähtevät siihen mukaan. Näin pääsee uusi miehistö heti puikkoihin kiinni ja luomaan Not two fast legin rutiiniit. Reittisuunnittelu Papetee, Moorea, Bora Bora, Tahaa, Huahin on käynnistynyt. Seuraava kisastartti on 14.5. Raiatesta kohti Suwarrowin atollia. Siellä 72 tunnin paussi ja kisa jatkuu kohti Niuea, yhtä maailman pienimmistä valtioista.

Mearra Niedalla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image

JPEG image