Mearra Nieida Tyynella valtamerella

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Mon 1 Feb 2016 16:37
Maanantaina 1.2 klo 16:30
Sijaintimme 08:54.6N 79:31.5W
 
Tasan kello 15:42 Panaman aikaa Mearra Nieida alitti American Bridgen ja lipui uljaasti kauniissa auringon paisteessa Tyynelle valtamerelle. Panaman kanavan sulut suoritettu onnistuneesti, ilman mitaan hankaluuksia.
Aamulla siis herasimme kuuden aikaan ja ajoimme lapi Gatun jarven luotsi mukanamme. Iltapaivalla kahden aikoihin tulimme “alamakea”reilut parikymmenta metria. Noin klo 15 Mearra Nieida nakyi Miraflores Locksin sulun livekamerassa. Siita taitaa olla jo kuvakaappaus Mearran facebook- sivulla, kiitos Jaanan siella kotona Suomessa.
Matkalla kanavan lapi naimme myos vankilan, jossa istuu maailman  kuuluisin panamalainen rikollinen, entinen diktaattori Manuel Noriega.  Noriega hallitsi Panamaa kovin ottein 80-luvulla. Lisaksi han oli sekaantunut huumekauppaan ja kaikkeen muuhun mahdolliseen rikolliseen puuhaan.  Vuonna 1990 jenkkien avulla hanet kuitenkin syrjaytettiin ja  tuomittiin 40 vuodeksi vankilaan. Nyt heppu vanhana ja raihnaisena istuu Panaman kanavan varrella vankilassa ja laskeskelee ohimenevia laivoja aikansa kuluksi.
Me taas puolestamme lahestymme nuorina ja innostuneina Panama Citya, joka jo siintaakin edessamme. Kaikkinensa matka Atlantilta Tyynelle valtamerelle kesti 2 vuorokautta. Nopeusennatys talle samalla suoritteelle on vuodelta 1979 jolloin U.S Navyn hydrofoil Pegasus ajoi kanavan lapi 2 tunnissa ja 41 minuutissa. No, meilla ei ollut myoskaan mikaan kiire.
Kokemuksena Panaman kanavan lapiajo oli oikein hieno. Onhan tama kanava kaikkinensa melkoinen luomus ja valtavan hieno insinoorityon nayte. Kuten hyvin tiedatte, on Mearra Nieidan miehisto kovin insinooripainotteinen, joten ei ihme etta taalla oltiin haltioituneita nakemastamme. Panaman kanava onkin vuonna 1994 valittu modernin maailman yhdeksi 7 ihmeesta.
Nyt on siis Panaman kanavan nahty ja suoritettu. Mearra Nieida suuntaa seuraavaksi kohti uusia haasteita uusilla valtamerilla. Mutta nyt kuitenkin  saavumme Panama Cityyn, ja taalla olemme seuraavat 5 paivaa. Saattaa olla etta seuraavina paivina taalla blogissa on hiukan hiljaisempaan. Laitamme kuitenkin loppuviikosta koosteen viikon tapahtumista ja kokemuksista Panama Citysta.
Mearra Nieidalla siis kaikki hyvin.
 
Kuvatekstit: Miraflores Locksin lapiajo seka American Bridgen alitus ja saapuminen Tyynelle valtamerelle
 
 
 

JPEG image

JPEG image