Naisenergiaa ja Millenium juhlaa !!!!

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 8 Mar 2016 15:35
Sijaintimme 06:55.6S 105:06.8W
 
Mearran keulassa kuohuu, hyvaa yli 8 solmun kyytia on edetty halki ei niin Tyynen Meren. Paivamatka toistaiseksi reissun paras, vajaat pari sataa mailia.
 
Paiva on kulunut arkisen puuhastelun merkeissa, ainakin kapteeni ja Jukka pyykin pesussa ja Anne-Maria veneen pesussa. Myos Mearran ompeluseura
kokoontui tanaan, Anne-Maria ompeli veneenrevenneen sprayhoodin uuteen uskoon. Nyt sopii tyrskyjen taasen lentaa.
 
Paivan kohokohdaksi muodostui jalleen, kaiketi juuri alkupaukun saaneiden merellisten riistaviikkojen kunniaksi, valtaisan tonnikalan nosto takakannelle. Talla kertaa mielettoman taistelun tunan kanssa voittivat Kikka ja Anne-Maria, vavan varressa huokui todellista naisadrenaliinia ja –energiaa! Raaka voimankaytto kalan vasytyksessa naytti selvalti riittaneen veneen naisistolle, keulakannen jooga-salilla on ollut hiljaista tanaan.  Kapteeni oli jo valmistelemassa Wallenbergin pihviseosta dinneria varten ja jalleen kerran menuulle pukkaa tonnikalaa. Ehka kuitenkin nautimme vain kevyet alkusashimit ja sen jalkeen jo kuuluisan valtameriherkun maineeseen noussutta kapteenin speciaali Wallenbergia.Ja tietysti tahan sopivaa robustia punaviinia tuon desilitrasen...
 
Syy poikkeukselliseen siivous ja suihkutteluintoon on tietenkin Mearran Millemium juhlat joita jo innolla valmistellaan. Pukuvalintoja mietitaan, partoja ajetaan ja tukkia tupeerataan. Tata blokia kirjoitettaessa nimittain on maaliin Marques Saarille matkaa tasan 2018 merimailia, eli 2000 mailin raja rikkoutuu juuri paivallisaikaan! Koskaan emme ole olleet nain kaukana kaikesta, ranta edessa siis noin 2 viikon purjehduksen paassa ja jos hypoteettisesti kaantyisimme takaisin, kuluisi vastatuulessa purjehtiessa ainakin sama aika Galapagokselle. Pohjoisessa California noin 3500 mailin paassa ja etelassa vain Paasiaissaaret ennen Etelamannerta. Noyrana hiljennymme Suuren meren aarella. Ja tama hiljentyminen siis vasta sitten kun Millenium-jatkotkin ovat paattyneet. Kaytannon syista jatkopaikaksikin on varattu Mearran takakansi. Se on nimittain erinomainen paikka seurata ilotulitusta, jos vaikka kapteeni sellaisen intoutuu jarjestamaan veneen varustukseen kuuluvalla valopistoolilla. Jaamme jannityksella odottamaan.
 
Ja kuin juhlista tietoisina veneen ymparille kokoontui kuokkavieraiksi noin 30 delfiinin lauma juuri ennen illallista. Ne jarjestivat upean naytelman keulassa ja selvasti nauttivat kisaamisesta Meren Tyton kanssa.
 
Eli Mearralla kaikilla Juhlatunnelmaa.
 
 
Mearra is  now pushing ahead at good speed in moderate swell.  We have now exactly 2000nm ( c. 3700km) to our next port of call, Hiva O. This is a good reason for celebration on board and tonight we are loooking forward to a special dinner prepared by our captain: meat balls with smash. As a starter we will enjoy fresh tuna caught today by Kikka and Anne-Marie, The big tuna put up a major fight but our ladies got the better of the tuna.
 
Until last night we have not seen ant ther boats in this vast ocean (apart from our own fleet in the first couple of days). Last night at 2am we had an encounter with a sizable fishing vessel which did not have her AIS on nor did she respond to our VHF calls. Apparently they were busy fishing.
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image