Ykköspalkinto ja keula kohti Fid ziä

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 9 Jun 2016 05:35
 
9.6.2016
Sijaintimme 17:40.1S 176:44.7W
 
Viimeinen ilta Tongalla vietettiin muiden WARCilaisten kanssa Neiafun satamassa. Vuorossa oli palkintojen jako kolmoislegiltä Raiatea – Suwarrow – Niue – Tonga. Lisäksi iltaa juhlistettiin yhteisellä dinnerillä sekä bileillä yhdessä muutamien paikallisten tanssityttöjen kanssa. Mearra Nieida voitti luokkansa (!!!) ja palkinnoksi saatiin puinen patsas, joka ilmeisesti esitti jotain kyläläisten veistämää taruolentoa. Seuraavana aamuna oli vielä vuorossa pientä säätöä veneen laitteiden kanssa ja sapuskojen, juomien yms hankkimista siirtymätaivalta varten kohti Lau-saariryhmää, joka sijaitsee Fidzin itäisessä osassa. Matkaa kohteeseen on aika tasan 300 mailia ja sääennuste lupaa reipasta 10 m/s tuulta. Kokemus on jo osoittanut, että tuulta on luvassa kuitenkin selvästi enemmän. Lounaan, maasta ulostsekkausten ja 250 litran dieseltankkausten jälkeen lähdimme matkaan keskiviikkona klo 15:45.
 
Ensimmäinen yö merellä oli juuri sitä, mitä odotettiinkin. Tuuli vaihteli 10-16 m/s välillä, meno oli varsin vauhdikasta, joskin vähän turhan pomppuista. Vahdit pyörivät ja Mearra eteni hyvää vauhtia kohti uutta valtiota. Aamun ja päivän aikana keli on pysynyt samanoloisena, ja tällä vauhdilla Fidzin itäsaaristoon saavutaan joskus perjantaiaamuna paikalla aikaa.
 

Mearra Neidalla kaikki hyvin!

 

JPEG image

JPEG image