Klumppipäästä ei vastusta

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sun 12 Mar 2017 22:00
12.3.2017
Sijainti 03:43.5N, 48:53.6W
 
Sunnuntai ilta. Kello on 19.05 ja aurinko on laskemassa mailleen. Illallinen on syöty ja Mearra asettautuu yöasentoon; koiravuorossa oleva kippari menee nukkumaan, Timo sinnittelee kahta viimeistä OJ Simpsonin jaksoa, Mirkka viimeistelee tiskejä, Sari ja Tumppi lukevat dekkareita, Jaana I am no one mysteeriä ja Jukka vahtipäällikkönä trimmaa purjeita. Meillä on yli kolmen solmun myötävirta ja etenemme 10 solmun vauhtia kohti Pirunsaarta. Maininkikin on vähän pienentynyt, joten täällä on oikein mukavaa.
 
Eilinen taistelu jättikalan kanssa verotti kalastusvarustustamme. Vavasta on jäljellä vain tynkä ja siima menee mereen suoraan kelalta. Vanhaa teekkarisanontaa mukaillen voi todeta, että lyhyestä virisi kaunis. Kullanhohtoisesta klumppipäästä, tuosta kuollessa väriä vaihtavasta meren jalokaloihin kuuluvasta viidentoista kilon mahi mahista ei ollut Tumpille vastusta. Niin oli taas tuoretta kalaa, mistä Mirkka loihtimaan meille maittavaa illallista!
 
Illansuun sää salli pitkästä aikaa Herttaringin. Vihdoinkin saimme Sarin, Malkan korttiperheen herttanoviisin, mukaan. Oliko aloittelijan tuuria vai piilevän kyvyn kukoistusta, mutta rouva oli molemmilla kierroksilla kärkisijoilla. Meillä on muuten käytössä magneettinen pelilauta ja korteissa on sisällä jotain rautahippuja, joiden avulla kortit liimautuvat pöytään. Sää oli kuitenkin sen verran tuulinen, että korteista oli pidettävä visusti kiinni. Pari kertaa joku patarouva tai ruutujätkä yritti lennähtää mantookin yli mereen.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image