Make Mearra great again

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 8 Nov 2016 18:19
8.11.2016
 
 
Sijaintimme 26:35.6S 46:34.4E
 
Neljäs meripäivä meneillään ja tunnelma Mearralla erittäin hyvä. Olemme juuri ohittaneet Madagaskarin eteläkärjen ja seuraavaksi suuntaamme suoraan kohti Richards Bayta, ellei tielle osu reipasta etelätuulta. Kuten lukijat ehkä jo tiesivätkin, etelätuuli nostaisi Agulhasin virtaan järkälemäisen suuret ja jyrkät aallot, joihin emme halua joutua. Tämän hetkisen ennusteen mukaan tuulen ja virran suunta ovat meille suosiollisia, mutta olemme myös henkisesti varautuneet siihen, että juuri ennen maaliviivaa meno voi käydä kuoppaiseksi.
 
Juuri nyt nuo pahamaineiset Agulhasin hirmuaallot tuntuvat erittäin kaukaisilta, sillä olemme ajaneet pläkään - ensimmäistä kertaa Intian valtamerellä. Miehistö on kuin ällikällä lyöty: miten näin iso meri voi rauhoittua kuin nappia painamalla? Aamulla vielä kastuimme useaan otteeseen, kun aallot kaatuivat istumalaatikkoon ja tuulilukema oli keskimäärin 13 m/s. Nyt tuulilukema on alle 2 m/s ja aalloista ei ole tietoakaan. Etenemme moottorilla ja toivomme, että pääsemme pian tästä tuulireiästä pois.
 
Eilisen merkittävin tapahtuma oli ison Dorado-mamman pyydystäminen, pitkästä aikaa. Jukka perkasi kalan ammattilaisen tavoin peräpeilin uimatasolla ja Pekka loihti fisusta maittavaa chevichea ja päivälliseksi doradopihvit. Dorado-mamma osui onkeen juuri oikeana päivänä, sillä Mearralla vietetään paraikaa surf n’ turf –viikkoja. Sunnuntaina meillä oli rapujuhlat. Rapujuhlien antimena oli mahtavaa rapurisottoa ja miehistö puki päälleen asianmukaiset rapuvarusteet. Teekkarihenkiset juomalaulut kuuluivat myös osaksi illan ohjelmaa, ekonomien ja juristien hajaäänien kaikuessa taustalla.
 
Kuten monessa muussakin kodissa, myös Mearralla jännitetään USA:n presidentin vaaleja Trump –hengessä. Vaalitulos selvinnee yön aikana, ja siksipä olemme järjestäneet miehistön parivahdin odottamaan tuloksia – koko yöksi. Kiitokset jo tässä vaiheessa Leena H:lle ja Terolle vaaliraportoinnista!

 

Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image