Paratiisissa sataa

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Fri 1 Apr 2016 23:18
1.4.2016
Sijaintimme 08:55.0S 140:06.0W
 
Tahuatan ja yopurjehduksen jalkeen olemme pyorineet Uo Poun saarella eri poukamissa. Ensin ankkuroimme kauniiseen luonnonpoukamaan aamiaiselle ja snorkkeloimaan. Maisemat ovat jylhia ja korkeita vuoria ja kallioseinamia on joka saarella. Luonto on vehreaa ja lyhyita sadekuuroja tuleekin aika ajoin vaikka paasaantoisesti onkin aurinkoista. Siirryimme  seuraavaan poukamaan jossa oli pieni kyla. Kylassa asui ranskalainen mies Piero, joka piti kahvilaa. Nautimme espressot ja oluet ranskalaiseen tapaan hienostuneiden tonnikalaleipasien kanssa. Sinansa ruokaa ei kahvilassa ollut tarjolla, mutta Piero lupasi tehda jotain mita jaakaapista loytyi. Kyla oli jalleen kerran takalaiseen tapaan kaunis ja siisti. Pihat hyvin hoidettuja, kanoja ja kukkoja joka puolella. 
 
Istuimme iltaa veneella ja nautimme upeasta tahtitaivaasta. Keskustelimme myos mielenkiintoisista henkiloista, joita olemme tavanneet taalla Marquesas saarilla. Lapset joutuvat lahtemaan kotikylastaan kouluun Hiva Oalle jo 8 vuoden ikaisina. Jos haluaa opiskella pidempaan niin joutuu lahtemaan Tahitille, joka on yhta kaukana kuin Pariisi Helsingista. Saarilla on hyvin vahan toita tarjolla, tarkeimmat elinkeinot ovat kookosten kasvatus ja perinnekasityot kuten korut, veistokset ja taulut. Tutustuimme Fatu Hivalla nuoreen naiseen joka oli kouluttautunut kirjanpitajaksi. Toiden puuttuessa han oli paattanyt lahtea Ranskaan armeijaan 5 vuodeksi. Melkein joka saarella olemme myos tavanneet ranskalaisia yksinpurjehtijoita, jotka ovat jaaneet naille saarille kuukausiksi tai jopa vuosiksi. Veneet ovat usein suhteellisen pienia alumiiniveneita ja ovat paljon elamaa nahneita.  Ihmiset saarilla ovat hyvin ystavallisia ja avuliaita.
 
Aamulla lahdimme purjehtimaan kohti Nuku Hivaa hyvassa sivutuulessa, matka sinne yhteensa noin 25 mailia. Matkalla meidat yllatti kunnon rankka sade joka kesti melkein koko purjehduksen.  Sadepilvet taalla myos nopeasti tuplaavat tuulen, nyt paastiin 17 ms tuuleen ja matka eteni hyvaa vauhtia. Sadeasuksi taalla lammossa riittaa uikkarit ja hattu. Ensimmaisen pitkan sateen jalkeen ankkurissa laitettiin pitkahihaista paalle, ensimmaista kertaa nailla saarilla. Paivan ohjelmassa pesula, kaupassa kaynti, akun osto ja illallinen ravintolassa.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin.
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image