Fiji-Mackay miehistö McFish kiittää ja kumartaa

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 2 Aug 2016 00:31

1810 mailia. Helsingistä Islantiin. Sen verran olemme ehtineet purjehtia tällä yhteisellä legillä Fijiltä Mackayhin. James Cookin jalanjälkien seuraamisen jälkeen on McFish-tiimin aika kiittää päällystöä ja antaa tilaa uudelle vaihtomiehistölle.

Matkanteko ei tietenkään ollut vain mukavaa kruisailua myötätuulessa trooppisia drinkkejä siemaillen. Alkumatka vaikutti enemmän Itämeren kryssimiseltä kuin leppoisalta myötätuulipurjehdukselta. Yöt eivät olleet aivan virkistävimpiä, kun yritimme pysyä punkassamme veneen hyppiessä. Riesana olivat helposti tulehtuvat haavat, joiden kanssa useimmat meistä joutuivat painiskelemaan.

Mutta kaiken tämän vastapainoksi saimme kokea elämyksiä, joita edes omatoimisella reppureissumatkalla on vaikea kokea. Mieleemme jäivät elävästi Tannan leiskuva Mt. Yasur, sissimäinen patikointi Erromangon vesiputoukselle sekä jutustelut John Frum -kulttilaisten kanssa. Nämä olivat hetkiä, joita ei olisi voinut kokea ilman Mearra Nieidaa.

Eikä Mearra Nieida olisi mitään ilman veneen huikeaa kapteenia, förstiä ja puosua, jotka osasivat kukin positiivisesti yllättää omalla tavallaan. Vaikka tiesimme Jukan olevan Mearra Nieidan kalastuskingi, saimme lisäksi kokea Jukan upeat kokkaustaidot. Hän osasi hemmotella niin banaanikakuilla kuin rapeilla sämpylöillä (huom. leivottuna keikkuvassa veneessä keskellä valtamerta!). Pekka osasi taas yllättää miehistön jatkuvalla positiivisuudellaan. Oli sitten puolen päivän urakka pää alaspäin keulaluukussa läpivientejä korjaten tai neljän tunnin yöunet hyppivässä keulahytissä, Pekka kipusi kannelle silti aina energisenä ja hyväntuulisena. Entä päällystön naisvoima?! Jaana osasi aina huolehtia miehistön hyvinvoinnista ja samalla piti jöötä vuorolistojen kanssa ja osasi jakaa työvuorot kristillisesti.

Ja muuten ... Mearra otti ylivoimaisen voiton molempien luokkien yhdistetystä yksirunkoisten kilpailuista legilta Port Vila - Mackay. Palkinnoksi saatiin kaksi pulloa punaviinia ja muutamille nuorisojaoston jäsenille päänsarkyä ;)

Melina, Juha, Juuso palaavat nyt Suomeen, ja Tuomas jää pitämään opintovapaata Australiaan. Kaikkea hyvää Mearralle tuleville legeille!

Melina, Tuomas, Juuso ja Juha

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image