Torstai ja edelleen Atlantilla 24:07.3N 27:50.3W

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 26 Nov 2015 19:05
Eilen iltapaivalla tehtiin strateginen paatos ja jiipattiin kohti lounasta. Saaennusteet ennustivat pohjoiseen loppuviikosta heikkoja tuulia ja haluttiin etelan lampoon ja pienempaan swelliin.  Paivan kruunasi Martin tekema illallinen inkivaarisoijapossua, jolla Martti sai ansaistusti Chef-of-the-week diplomin seka 4cl pullon Jagermeisteria, joka sitten kimpassa kumottiin.
 
Yo oli rauhallinen ja 10 m/s tuuli tuntui ihan plagalta. Aamulla herattiin pirteina auringonpaisteeseen syomaan Jukan taikomia raiskaleita. Verstasosasto sai puuhaa kun geniksen ohjauspanelin takaa oli edellisena iltana irronnut solenoidin ohjauspiuha. Parin tunnin ahellyksen jalkeen saatiin taas sahkoa. Kello 13 veneen kelloa siirrettiin yksi tunti taaksepain, koska oli tultu jo sen verran lanteen
 
Spinnu paasi mastoon ja matka eteni hienosti. Iltapaivan paatteeksi Jukan onkeen iski taas Dorado samalla kun paalle osui raju sadekuuro. Sapinaa riitti kun spinnu piti saada nopeasti alas ja kala ylos. Molemmat onnistui, muttei kuivin jaloin. Illalliseksi on siis luvassa paistettua Doradoa lisukkeiden kera a la Leena.
 
Exec summary in English:
Day five. We made a strategic jibe towards southwest due to a looming area of soft wind in the north. The breeze is now moderate and the swell is more reasonable. As a highlight of the day we practised  crew multitasking when we had to take the spinakker down and a 15pound dorado up from water in a heavy gust and rainshower.