Maali näkyvissä!

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 5 Apr 2017 02:00
4.4.2017
 
Sijainti 13:57.9N, 61:01.4W
 
Bequian aamu valkeni miehistölle varhain; köydet irti vähän kuuden jälkeen ja edessä viimeinen kunnon purjehduspäivä ennen Maailmanympäripurjehduksen maalia. Matkaa St Lucian Marigot Bay lahteen oli noin 55 mailia, jonka taitoimme hyvässä vastatuulessa. Upea keli, hyvä tuuli, huippu miehistö, Mestarit lavalla suomi-pop taustalla, kertakaikkiaan hieno pystykryssikokemus päätöspäivälle! Meren eläviä bongattiin jälleen; sekä Tumppi että Mirkka todistivat valaan hypyn Mearran tuntumassa!  Marigot Bayssa saatiin köydet kiinni noin klo 16 ja tätä hetkeä juhlistettiin jälleen kerran perinteisin menoin.
 
World ARC veneet siis kokoontuvat seuraavien kolmen päivän aikana Marigot Bayhin, josta matkaan kierroksen maaliin on enää 8 mailia! Lauantai aamuna kaikki veneet ajavat “parade of sails” juhlakulkueena, juhlaliputettuna saaren pääkaupungin, Castriesin, lahdelle ja sieltä vihoviimeiselle maaliviivalle Rodney Bayhin, siis viivalle joka ylitettiin toiseen suuntaan tammikuun 9. päivä 2016, kun kierros alkoi.
Ilmassa alkaa olla selvästi nostalgiaa, jännitystä, juhlahumua, haikeutta, kaikkien erilaisten tunteiden kirjoa, kun WARC veneet lipuvat yksitellen paikalle Marigot Bayhin viimeisen parin viikon saarihyppelykierroksiltaan.  Mearran osaltahan reissu ei suinkaan lopu tähän, lauantain pirskeiden jälkeen retki jatkuu kuumana kohti Antiguaa, sieltä edelleen Bermudalle, jälleen kerran Atlantin yli Azoreille ja viimein Southamptoniin stay tuned.