Ylä- vai alabanaani?

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Mon 19 Sep 2016 08:47
19.9.2016
 
 
Sijaintimme 09:55.9S 112:30.8E
 
Maanantai aamu alkoi vauhdikkaasti kun vahtivuorossa olleet Pekka ja Noora huomasivat kuhinaa veteen juuri lasketun Rapala vieheen ääreltä. Iso evä, hain eväksi tunnistettu, lähestyi veden pinnalla pomppivaa viehettä. Hai yritti pari kolme kertaa napata värikkään härpäkkeen suuhunsa ennen kuin koukku tarttui sen kitaan. Sitten hai alkoi vetää niin vietävästi, että Pekka ja Noora päättivät antaa sen väsyä ennen saaliin kelaamista veneeseen. Harmiksemme vai onneksemme siima ei kestänyt hain rimpuilua ja naps, sinne lähti hai Rapala suupielessään. Yksi tuollainen Rapala hai ui jo suurella valliriutalla ja nyt toinen on tällä Intian valtamerellä. Sponsorimme mainoskampanja on siis hyvässä vauhdissa.
 
Viimeisetkin merijalat ovat löytymässä ja elämä Mearralla alkaa rutinoitua. Kimmo toi Tekniikan Maailman tuliaisena ja Jukka ahmii sitä innolla. Robottiautojen etiikka ja uuden Volvon koeajotulokset kiinnostavat. Noora jumppaa keulakannella genakerin varjossa ja lukemista vailla lääkärimme Leena pitää sitloorassa luentoa ihmiskropan solujen kemiallisista viestijärjestelmistä. Luento on tervetullut vaihtelu kapteenin avaruusluennoille. Kippari Pekka ei usko, että Sofi Oksasen Norma kirjan tarina siitä, että tytön hiukset voivat kasvaa neljäkymmentä senttiä yön aikana, on totta. Jaana lukee Coezen uutukaista ja odottaa innolla tuliaiskirjojen kimppuun pääsyä. Kimmo on haltioissaan mahtavista mainingeista, eikä Pekalla ole juuri nyt mitään korjattavaa.
 
Mearra on ottanut veneelle kuuluvan aseman kilpailussa kohti Joulusaaria. Olemme jo eilisillasta saakka olleet fliitin etummainen kölivene. Edellämme purjehtivat vain Katariina ja Resolut II katamariinit. Varmistaaksemme vauhdikkaan matkanteon, teemme nk. banaania kohti Joulusaaria. Haluamme hyödyntää tuulen ennustettua kääntymää ja koukkaamme parikymmentä astetta etelän kautta. Tämä strategiavalinta jatkaa jo edellisellä legillä alkanutta kiihkeää vänkäystä siitä, onko tässä kyseessä alabanaani vai yläbanaani. Pitääkö reitin mallia ajatella maantieteellisen kartan mukaan? Jos niin on, niin teemme tässä alabanaania. Vai pitääkö meidän ajatella tilannetta suhteessa tuulen? Jos taas on näin, teemme yläbanaania. Miehistön pitäisi nyt pystyä päättämään, puhummeko purjehdusstrategiasta vai reitinvalinnasta. Kiista aiheuttaa miehistössä voimakasta verenpaineen nousua. Onneksi lääkäri on lähellä.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image