Mearra Eurolandiassa

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 13 Apr 2017 01:07
12.4.2017
Sijainti 15:52.0N, 61:35.1W


Edellisen illan tuhti dinner sulateltiin mäkisessä kylässä ja melkein saman tien irrotettiin köydet ja otettiin suunta Martiniquen pohjoiseen pikkukaupunkiin, S:t Pierreen (Pekka väittää, että se tarkoittaa Pyhää Pekka, tiedä häntä). Pikkuruinen kaupunki, joka oli tuhoutunut käytännössä kokonaan vuonna 1902 tulivuoren purkautuessa. Vain yksi henkilö (sellissä selviämässä ollut tuurijuoppo) selvisi elossa tästä luonnon katastrofista ja samalla tuhoutui saaren eurooppalaistaustainen väestö lähes kokonaan. Ruoka oli ranskalaisen hyvää, mutta illalla syntyi päätös aikaisestä lähdöstä (klo 5!!) kohti Guadalopen pikkusaaria.

Mikäs oli muun miehistön nukkua pitkään kun Timo ja Kapitaani Pekka keinuttivat Mearra Nieidaa hellästi kohti seuraavaa saarta ja Tumppi raatoi jällen keittiössä paahtamassa rinkeleitä ja keittämässä kananmunia. Kirsin toinen legi oli sillai oikein mukava, että hän oli ison osan matkasta hereillä.

Reitti kuljetti Dominica saaren itäreunaa pitkin ja saaren vaientama tuuli mahdollisti herkulisen lounaan ja vielä bonuksena nettiyhteyden eli meilit ja Hesari loudattiin hätäisesti koneille. Dominica ei kuitenkaan sen enempää kiinnostanut, joten matka jatkui suoraan Terre De Haut saarelle (yksi Isles de Saints saaria). Oikea ratkaisu! Mahtava, siisti, kaunis ja elävä ranskalaiskaupunki. Uintituokion jälkeen visiitti Fort Napoleon -linnoitukseen, nopea silmäys shopping -tarjontaan (niitä ei ole ihan heti nähty) ja maittava illallinen.

Mearra Nieidalla kaikki hyvin! 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image