Las Perlas on nahty, ja kokka kohti Galapagosta

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 11 Feb 2016 20:29
Torstai 11.2.2016
Sijaintimme 08:37.3N 79:02.1W
 
Viimeinen paiva Panamassa ja Las Perlas- saarilla. Huomenna aamulla suuntana Galapagos-saaret. Edessa reilun viikon rykaisy avomerella. Miehisto valmiina uusiin seikkailuihin ja kaikki sita mielta etta on hienoa taas paasta isoille vesille.
Viimeinen paiva meni aika leppoisissa merkeissa. Vahan puuhastelua veneella, piipahdus paikallisessa ruokakaupassa, Pekalla ja Jukalla kapteenien kokous ja sen sellaista. Aamulla oli saarella hash run- tapahtuma johon Mearra Nieidan aamuvirkut naiset Jukan johdolla osallistuivat. Micke, Pekka ja Tero olivat sita mielta etta aamu kello 07 on tarkoitettu nukkumiselle, ei juoksentelulle.
Meilla on muuten Mearra Nieidalla myos kulttuuria harrastettu matkan varrella.  Venekuntamme elokuvakerho on kokoontunut kolmesti ja olemme siis katsoneet kolme elokuvaa. Ne muodostavat hienon trilogin: 1) Vittulan jankha 2) Napapiirin sankarit ja 3) Fucking Amal. Jokainen voi vetaa omat johtopaatoksensa miehiston mielentilasta, kun tuollaisiin elokuviin olemme paatyneet. Kerroimme myos ruotsalaisille kanssapurjehtijoille, etta katsoimme veneella oikein ruotsalaisen elokuvan. Kuultuaaan minka, he olivat hiukan ihmeissaan ja katsoivat meita ymmartavaisen nakoisina. Niin kuin vain ruotsalaiset voivat suomalaisia katsoa. Veneessa toimii myos kirjallisuuspiiri, viinikerho, joogaryhma ja kokkikoulu. Eli aika monipuolista on harrastetoiminta Mearra Nieidalla. Myos miesten tupluurikerho kokoontuu, yleensa iltapaivisin heti lounaan jalkeen.
Mutta kylla taalla myos toita tehdaan, kuten oheinen kuva niin hienosti kertoo. Kysymys kuuluukin: kuinka monta Mearra Nieidan miehiston jasenta tarvitaan kaatamaan 3 litraa bensaa bensatankista kanisteriin? Ja miksi ? Oikein vastanneiden kesken arvomme sisaanpaasylipun kahdelle hengelle Mearra Nieidan maailmanpurjehdusreissun paatosgaalaan. Huom, lippu ei sisalla ruokia eika juomia.
Mutta sita vetta melotaan, mita kanootin alta loytyy. Ja nyt loytyy kilometrikaupalla Tyynen valtameren vetta, sita kohti huomenna. Mearra Nieidalla siis kaikki hyvin.
 

JPEG image