Valaita delfinaariossa

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Fri 17 Jun 2016 07:50
16.6.2016
Sijaintimme 16:46.7S 179:20.0E
 
Mearra nosti ankkurinsa Viani-lahdelta anivarhain klo 06.00. Tavoitteena oli päästä Savusavulle hyvissä ajoin ennen pimeän tuloa. Matkaa kohteeseen oli viitisenkymmentä mailia, mutta tuulta ei ollut luvassa juuri laisinkaan. Matka sujui moottoroiden ja ennen lounasta kävimme vielä uimassa mahtavassa puolentoista metrin mainingissa, tosin käytännössä muutoin täysin tyynessä ja aaltojen välikin oli noin sata metriä.
 
Noin puolessa välissä matkaa havaitsimme ohi lipuvan valaan, mikä johtikin täyskäännökseen, kun yritimme päästä veneellä vähän lähemmäksi tekemään tarkempaa tuttavuutta. Tämä yksilö oli kuitenkin päättänyt pitää meidät riittävällä etäisyydellä ja katosi kohtuu nopeasti horisonttiin. Mutta ei kulunut kuin puoli tuntia ja saimme näköpiiriimme uuden kohteen, joka tyynessä vedessä saatiin nopeasti tunnistettua valaaksi. Ja ei kestänyt kuin muutama minuutti, kun Mearran ympärillä pyöri koko valasperhe. Arviolta isä, äiti ja pari pienokaista. Seurasimme niitä puolisen tuntia aivan intopiukassa, erityisesti koska näyttämölle ilmestyi vielä kymmeniä delfiinejä, jotka uiskentelivat, sukeltelivat ja hyppelivät aivan keulamme edessä. Tätä näytelmää olimme pitkään odottaneet ja nyt saimme näitä luonnonihmeitä ihan koko rahan edestä.
 
Muistikortit täynnä valokuvia ja videoita saavuimme hyvissä ajoin Savusavun satamaan. Tästä vähän isommasta kylästä on tarkoitus hankkia huomenna seuraavan viikon sapuskat, juomat sekä muut tykötarpeet.
 
 
 Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image