Mearra täyttää vuosia

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Tue 11 Oct 2016 10:29
11.10.2016
 
 
Sijaintimme 16:39.1S 74:24.7E
 
Purjeveneelle karttuu ikää erilailla kuin ihmiselle.  Koiran vuosi vastaa seitsemää ihmisen vuotta, mutta veneen ikä selviää lokista: kukin 1000 meripeninkulmaa vastaa yhtä venevuotta.
Meillä oli taas syytä juhlaan, kun loki näytti aamulla tasan 40 000 mailia ja Mearra-neiti täytti siis 40!  Matka vastaa melkein kahta kierrosta päiväntasaajaa ympäri.
 
Neiti on pysynyt ikäisekseen hyvässä kunnossa. Vähän paklausta ja laittoa niin joku keski-ikäinen venebrokeri voisi vielä innostua.  Tämänikäisille tavanomaista pientä vuotoa tosin esiintyy, mutta se hoituu hyvällä hygienialla. Isompaa sisäkalujen remppaa ei varmaan tarvita vielä ainakaan kymmeneen venevuoteen.  Karderoopi sen sijaan vaatii jatkuvaa huolenpitoa. Neidillä ei taida olla yhtään riepua, jota ei olisi paikattu.
 
Arvokkaisiin juhliin oli kutsuttu vähän varttuneempaa väkeä sekä Noora. Pääateriana nautittiin Leenan luomaa Intialaista papupaneer-riisiä. Juhlajuomina oli tällä kertaa Victoria Bitter -olut sekä Zero-cola. Myös puheita pidettiin. Neidin luotettavuutta kehuttiin, nopeutta hämmästeltiin ja toimivuutta ihasteltiin. Kaiken kaikkiaan juhlakansa oli ihan pähkinöinä, kuten nuorempi polvi saattaisi asian ilmaista.
 
Eikä tässä kaikki. Iltapäivällä loki pyörähti näyttämään jäljellä olevaksi matkaksi 999 mailia! Tämän kunniaksi saatiin vielä jälkiruokaakin.  Näillä näkymin ollaan Mauritiuksella jo maanantaina aamuyöstä.
 
40-vuotiaalla Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image