Ei viela perilla

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Fri 11 Mar 2016 17:35
Sijaintimme 07:47.0 113:34.0W
 
Viikot kuluvat. Merkkiakaan emme ole nahneet mistaan, joka olisi voinut kertoa, etta koko maailmassa olisi muita ihmisia. Koko meri on yksistaan meidan, ja selkisellaan olevista taivaanrannan porteista virtaa rauha ja siunaus alas taivaan vahvuudelta.
On kuin ilmassa oleva puhdas suolantuoksu ja kaikki sininen puhtaus ymparillamme olisi pessyt puhtaaksi seka ruumiin etta sielun. Suuret asiat muuttuvat pieniksi, taalla meren selalla ne ovat kuin mitattomia paahanpistoja. Vain luonnonvoimat ovat suuria. Ja luonnonvoimat, ne eivat tunnu olevan tietaakseenkaan meidan pikku aluksestamme. Luonnonvoimat eivat kuitenkan ole pelottava vihollinen vaan luotettava ystava joka  tukee ja auttaa meita eteenpain. Tuuli ja aallot tyontavat meita, merivirta allamme vie eteenpain suoraan kohti paamaaraamme.
 
Nain kirjoitti (vapaasti lainaten) samoilla vesilla balsatukkilautallaan 1947 purjehtinut norjalainen  Tohr Heyerdahl kirjassaan Kon Tiki.
 
Olemme aina tienneet mita Heyerdahl kirjoitti. Nyt ymmarramme mita han tarkoitti.
Olemmeko siis perilla? Ei, mutta olemme tulleet jo pitkalle.
 
Mearra Niedalla ruumis ja sielu voi hyvin.
____________
 
Summary in english: South Pacific Ocean rocks!
 
All well onboard Mearra Nieida.
 
 

JPEG image