Paiva 4 Atlantilla 27:35.3N 25:04.4W

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 25 Nov 2015 17:51
Aamu valkeni harmaan sateisena  ristiaallokossa ja puuskittaisessa tuulessa. Yolla jo saatiin pari isoa aaltoa sitloodaan ja pienta korjattavaakin tuli taas. Toisaalta matka eteni hyvin ja teimme taas 200nm paivamatkan.
Jukka sai akrobaattisesti paistettua munapekoni aamiaisen joka maistuikin useimmille hyvalla ruokahalulla. Istuskelimme kannella sadeasuissa ja muistelimme matkaesitteessa luvattua “shortiskeleja ja Atlantin leppeaa pasaatia ja pitkiä maininkeja.... “  Tunnelma kuitenkin muuttui  iltapaivalla kun taivas aukeni ja saimme lounasvieraaksi valaan poikineen jotka pyorivat veneen vierella toista tuntia, valilla turhankin lahella. Lajintunnistus jai tekematta mutta tuntomerkit: 5-10m pitka, musta selka, jossa yksi hai-tyyppinen eva, valkea vatsa, hengitti selan ilma-aukosta. Kertokaa jos joku zoologi osaa ehdottaa lajia.
 
 
 
Exec summary in English:
Day four in the Atlantic.  Pretty sporty conditions prevailing and we got a proper morning shower in the cockpit when a monster wave hit us out of nowhere causing only little damage, though. Highlight of the day was whale spotting. A bunch of 30ft whales circeled the boat for a good hour during the lunchtime.

JPEG image