Reipasta menoa ja kalansaalista

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 27 Apr 2017 23:31
27.4.2017
 
Sijainti 21:16.0N 62:44.3W
 
Ensimmäinen päivä ja yö olivat kohtuullisen vauhdikasta purjehdusta. Tuuli pysyi sivulla ja venevauhti 7-8 solmussa. Vahdit lähtivät pyörimään ja koko miehistö pystyi syömään normaalisti lievistä merisairauden oireista huolimatta. Kimmo ollessa vahdissa nähtiin kohtuu lähellä iso poiju, jonka perässä roikkui jotain rojua. Ilmeisesti joku vanhan kalapyydys. Sakken vuorolla toinen osui suoraan kohdalle ja nopeasta väistöliikkeeltä huolimatta poiju tarttui köliin kiinni. Tilanteesta selvittiin peruuttamalla koneella, jolloin poiju irtosi. Onneksi tämä episodi tapahtui vielä valoisan aikaan.
 
Yöllä vahdit pyörivät ja vapaavahti nukkui kannen alla, jossa lämpötila on vieläkin +30 astetta. Vedenlämpötila on nyt 28,5 astetta eli ei vielä mitään merkittävää laskua, vaikka pohjoiseen mennään koko ajan. Heti aamupalan jälkeen pärähti onkikelan jarru. Sakke ansiokkaasti väsytti saaliin, joka oli kohtuukokoinen Dorado. Tuoreesta kalasta valmistettiin makoisa lounas.
 
Aamupäivän aikana ollaan ajeltu lähes yhtä matkaa ison Swanin kanssa. Jukka jutteli sinnepäin radiolla ja tyylikkäällä brittiaksentilla puhunut herrasmies kertoi heidän olevan myös matkalla Bermudalle. Tällä hetkellä he ovat muutaman mailin päässä meidän keulan edessä.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin.
 
 

JPEG image