Paleltaa!

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 25 May 2016 04:00
24.5.2016
Sijaintimme 16:44.4S 167:09.1W

 

Viime yona saimme vihdoin tuulta purjeisiin.  Alkumatka on jannatty riittaako diesel Nieulle asti ja ehtiiko Pekka koneeseen, mutta nyt tuo huoli on ohi.  Melkein koko yon satoi ja tuuli vaihteli 2m/s ja 14 m/s valilla ja shiftaili +/- 50 astetta. Keskimaarin tuuli siis mukavasti ja matka eteni.  Nyt mennaan reipasta vauhtia 8-9 m/s tasaisessa sivutuulessa. Nieulle on enaa 210 merimailia eli runsas vuorokausi.

Tropiikissa marinoitunut miehisto koki shokin, kun mittasimme meriveden lampotilan. Se on alle 30 astetta!  El nino on ehka nyt selatetty, mutta paleleva  miehisto joutuu jatkossa paivisinkin pitamaan t-paitaa istumalaatikon viimassa.

Eilisen paivan huipensi Kimmon tekema dinneri: raiskaleita taytteena tonnikalawasabisipulimajoneesi. Ruoka oli niin hyvaa, etta Kimmolle luovutettiin tanaan lounaalla Chef-of-the-Week-diplomi seka kylma Hinano-olut!

Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

JPEG image