Pikkujoulujen jatkot valaiden kanssa...

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sat 3 Dec 2016 21:51
3.12.2016
Sijaintimme 33:54.5S 18:25.1E
 
Mearra saapui iltapäivällä Kapkaupunkiin valaiden, delfiinien ja hylkeiden saattamana (lainkaan liioittelematta, katso vaikka videot). Kovista tuulista ja isoista aalloista tunnettu Hyväntoivon -niemi oli harvinaisen rauhallinen ja Kapkaupungin edustalla tuuli ja aallot tyyntyivät kokonaan. Se ei meitä tällä kertaa haitannut lainkaan. Kimmo oli kuitannut itselleen jo edellispäivänä viinipullon ensimmäisestä valasbongauksesta, mutta nyt valaita oli ympärillämme laumoittain! Valaat kokoontuvat marras-joulukuussa Kapkaupungin edustalle etsimään kumppania ja meidän täytyi jopa muutamaan otteeseen peruuttaa pois alta jotta Mearrasta ei olisi tullut valaan tyttöystävää... Herätimme matkalle myös hylkeitä päiväunilta (mitäs nukkuivat reitillämme) ja saimme nauttia erään innokkaan delfiinin hyppyshowsta. Suosittelemme lukijoitamme katsomaan vlogit aiheesta, sillä tätä “Mearra’s Marine Adventure” -kokemusta on vaikea sanoin kuvata.
 
Vlogiin ja muihin videoihin pääset klikkaamalla alla olevia linkkejä:
 
 
Muutenkin loppumatkamme sujui mainiosti. Juhlistimme torstaina 1.12. pikkujouluja perinteisellä Afrikkalaisella suklaajouluhalolla ja kuuntelimme Tanelin lataamia joululauluja. Joulutunnelman kruunasi Jukan merihenkinen joulupuurorisotto. Illan ohjelmaan kuului myös Cape Agulhaksen ylitys ja saapuminen jo tutulle Atlantin valtamerelle.  Juhlistimme tapahtumaa asianmukaisesti heittämälle Neptunukselle (tyhjän) Cape of Agulhas –punaviinipullon. Hyväntoivon –niemen ohitimme upeassa aamuauringossa ja näky oli vaikuttava.
 
Nyt Mearra majailee Waterfrontin laiturissa, Kapkaupungin paraatipaikalla. Miehistö hoiti veneen siivouksen jo tänään alta pois ja seuraavaksi keskitymme kaupungin nähtävyyksiin ja ravintolapuolen tarjoamaan.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!  
 
 
 
 
 

JPEG image

JPEG image