Perillä Cabedelossa

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sat 25 Feb 2017 22:02
25.2.2017
Sijainti 07:02.1S, 34:51.4W
 
Viimeinen purjehdusyö ja –päivä sujuivat vaihteeksi myötätuulessa, mikä helpotti arkielämää elikkä nukkumista ja syömistä kummasti. Vauhtikin parani kun tuuli nousi 9..10 m/s lukemiin. 
Saavuimme Cabedeloon johtavan joen suulle kahden maissa ja tunti ajeltiin jokea ylös nousuveden ansioista myötävirrassa.  Perillä meitä kohtasi lievä pettymys; satama oli täynnä ja meidän piti jäädä jokeen ankkuriin.  Kauan ei asiaa surtu vaan pumpattiin kumivene täyteen ja mentiin rantaan suihkuun ja syömään.  Venesataman kokki on ranskalainen ja osasi hommansa. Menulla oli vain kolmea lajia: hummeria, sisäfilepihviä ja pizzaa – kaikki aivan loistavia.
 
Aamulla aloitettiin veneen siivous ja vesikoneen huolto – se oli vaihteeksi kenkkuillut legin lopulla.  Kaikki saatiin tip-top kuntoon puoleen päivään mennessä.  WARCin luottopakki Victor oli saapunut yöllä ja junaili meille ns. täyteen satamaan paikan, johon siirryimme klo 16.30 kun joen virtaus oli minimissään nousu- ja laskuveden taitteessa.  On mukavaa olla vaihteeksi laiturissa, josta saa juomakelpoista vettä ja sähköä.  Sähkön laatu kyllä yskittää laturiamme: 187 V & 60Hz....
 
Kohta lähdetään isoon kaupunkiin eli Joao Pessoaan läksiäisdinnerille: Timo ja Maarit lähtevät huomenillalla kohti kotiSuomea.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!