Kruisailua Las Perlaksessa

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Mon 8 Feb 2016 19:51
Maanantai 8.2.2016
Sijaintimme 08:18.3N 78:54.2W
 
Nain siis “sivistys” ja Panama City on muisto vain, kun Mearra Nieida on taas merilla. Nyt siis Tyynella valtamerella. Ensimmainen havainto on se, etta vesi taalla on selvasti kylmempaa kuin Karibian meren puolella. Korkeintaan 26 asteinen vesi tuntuu kuin olisi avantoon pulahtanut. Toista se oli Panaman kanavan Karibian puolella, missa merivesi oli koko ajan 30 asteen paremmalla puolella. Eilen Kicka jopa laittoi illalla hiukan pitkahihaista paalle hetkeksi. Pekka ja Tero ovat sita mielta etta koralleilla on oivallinen kasitys oikeasta meriveden lampotilasta. Koralli nimittain vaatii koko ajan yli 26 asteisen veden elaakseen. Mutta yritamme sopeutua.
Eilen siis purjehdimme koko paivan ja juuri ennen pimeaa saavuimme Las Perlaksen saaristoon. Maisema on kuin Robinson Crusoen seikkailuista. Asumattomia saaria yksi toisensa jalkeen. Saaret korkeita ja aivan taynna kasvillisuutta. Saaristo vaikuttaa laavaperaiselta ja saaria ymparoi joko kivikko tai hiekkaranta. Nousuveden aikaan uimarantoja tuskin havaitsee mutta laskuveden aikaan hiekkaa on kymmenia metreja. Nousu-ja laskuveden vaihteluvali on taalla viitisen metria, mika on aika paljon. Se aiheuttaa haasteita myos ankkuroinnille. Samoin tuulisuus, silla merimiestermein taalla koraa.
Saaret eivat, raskaan kasvillisuuden johdosta, ole samalla tavalla puoleensa kutsuvia kuin esimerkiksi San Blas’sin saariston saaret olivat. Tuossa porukalla totesimmekin, etta talla meidan reissulla tahan asti on jokainen valietappi ylittanyt meidan kaikkien odotukset. Nyt ei ehka niin ole kaynyt taalla Las Perlaksella.
Kuten eilen taisimme kertoa, amerikkalaista Selviytyjat- tv-sarjaa on kuvattu nailla saarilla. Ja sellaiseen ohjelmaformaattiin nama maisemat sopivatkin mainiosti.
Saaria on kaikkiaan yli 200, mutta vain noin 90 on edes nimetty ja asutusta on vain muutamalla hassulla saarella. Keskiviikkona meidan on tarkoitus paasta paasaarelle, Contadora saarelle, jossa on asutusta ja jopa  lentokentta seka muita pienimuotoisia palveluita. Kenties jopa kannykkaverkko?
Sen viela kerromme, etta espanjalaiset loysivat nama saaret vuonna 1513. Silloin taalla asui helmenkalastajaintiaaneja ja siita juontaa saariston nimi Islas de Las Perlas, Pearl Islands, suomeksi noin suunnilleen Helmisaaret.
Ai niin. Muutama sana ruuista ja juomista. Olemme viettaneet Mearra Nieidalla Italia viikkoja, jotka alkoivat toissa iltana La Playita Marinassa. Parman kinkkua ja hunajameloonia, jattirapuja pekonitvistilla, chili-valkosipuli pastaa, tonnikalasalaattia, ceasarsalaattia, jattirapurisottoa ja tonnikalapastaa arabiata kastikkeella. Viineista mainittakoon Sortesele Pinot Grigio, Pasqua Chardonnay ja Luigi Boscan Pinot Noir. 
Kaikesta voi siis paatella, etta Mearra Nieidan miehisto voi naissa aariolosuhteissa aivan kohtuullisesti.
 
 
Our 5 day intense relationship with Panama City came to an end when the Nearra Nieida yesterday morning set sail for the Las Perlas islands. We all enjoyed Panama City imensly, had some great meals, good hotels (large beds and air-conditioning Silmänisku ) and appreciated all the different cultural experiences, including their Carneval. All in all, a very positive experience!
Now we are all back to our current reality, set by having 7 people share the space and life on a 46 ft sail boat, that is crammed full for a circum navigation. As much as we all enjoy the times on shore, we all agreed soon again that we are here for the sailing and the shared experiences on the boat, not for the city vacations.  We have become a unified tribe, with all our individual features and issues, we know how to operate as a team, how to share stuff, divide tasks and who needs support or who can give a hand in different areas. It’s amazing how individuals with a joint agenda become a team.
Our first day back at sea was a easy down wind  8 hr sail with the only mention worthy event being that we caught two fish, a close to 20lbs trevally and the second was a 15lbs tuna. We all concluded that the tuna was a better catch for this foodie group. We are now well prepared for the next long leg and the fish we might catch, having stocked up on wasabi, soy, ginger and other necessities.
We are now exploring some of the 200 islands that belong to Las Perlas, and have seen iguanas, turtles, crabs and a bunch of different birds on the beaches, which have beautiful black and white patterns and creations due to the blending of white sand and black volcanic sand. We will be doing a little cruising for the next few days, changing our night mooring every day, before reaching Contador, from where we start the next competitive leg directly to Galapagos.
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image