Ensimmäinen osuus Intian valtamerta paketissa!

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 19 Oct 2016 17:04
20.10.2016
Sijaintimme 20:09.5S 57:29.4E

Mearra Nieida ylitti Port Louis satamakaupungin edustalla olleen maaliviivan sunnuntai iltana 16.10. klo 23.32 paikallista aikaa. Matka oli tosiaankin sujunut vauhdikkaasti. Yritimme vielä lopussa saavutta Brizon, mutta Mauritiuksen pohjoisosan vastavirta hiljensi vauhtimme välillä vajaaseen 3 solmuun ja viimeinen "päänahka" jäi saavuttamatta. WARCin Cecilia ja Victor toivottivat meidät tervetulleiksi Mauritiukselle. Saimme hedelmäkorin ja rommipaukut. Molemmat tulivat tarpeeseen: rommi lämmitti kylmettyneet ja väsyneet kroppamme ja tuore appelsiini ja mango tyydyttivät akuutin tuoreruokatarpeen.Laituri ei heilunut.

Maanantai aamuna marssimme miehistöpaidoissamme kylän parhaaseen hotelliin aamiaiselle. Capputcinot paksulla maitovaahdolla, egg benedictit pinaatilla ja lohella sekä mehevät mangot osuivat suoraan makuhermoihimme. Kyllä meidän nyt kelpasi herkutella! Tehokkaan siivousurakan jälkeen (kaikki paikat olivat suolaveden kuorruttamia) jatkoimme hemmotteluamme ja ilta huipentui tunnelmalliseen illalliseen. Leenan lähtö iltakoneella kohti Suomea kirvoitti jäähyväiskyyneleet silmäkulmiin. Kiitos Leenalle mahtavasta seurasta!

Mauritius on monenkirjava paikka. Yksi kuriositeetti on mikropanimossa tarjolla ollut olutkylpy. Toisesta hanasta ammeeseen laskettaan olutta ja toisesta sen verran kuumaa vettä, että olo on sopivan lämpöine. Oluen kuplat tuntuvat kuulemma hyvältä kropassa ja siinä saa samalla naukkailla maukasta kylpyvettä. Pekka vielä harkitsee, ottaako tuon kylvyn.

Mearra Nieidalla kaikki hyvin!

PS Matka jatkuu kohti Reunionia 27.10. Tässä välissä blogipäivitykset tullevat olemaan satunnaisia.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image