Port Resolution – kovaa maata ja lkojen alla!

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Wed 13 Jul 2016 10:35
12.7.2016
Sijaintimme 19:31.4S 169:30.0E

 

Vihdoin Tannassa! Sen verran oli matkalla kovaa sivumaininkia, ettei blogin kirjoittamisesta eilen tullut juuri mitään. Oksennus olisi tullut. Kolmen vuorokauden jälkeen saavuimme ensimmäisten veneiden joukossa aamun juuri valjettua suojaisaan Resolution –laguuniin Tannan saarella. (Fun fact: Laguunin nimi juontuu James Cookin veneen nimestä!). Legin keli ei vastannut oikein uuden miehistön oletuksia leppoisasta Tyynen Valtameren purjehtimisesta. Naapuriveneen suulaan amerikkalaisen rouvan kommentti radiopuhelussa oli aika kuvaava: ”What happened to trade winds and downwind sailing?”

 

Miten sitä arvostaakin maata jalkojen alla kovan keinumisen jälkeen. Heti perille saapumisen jälkeen alkoikin saareen tutustuminen. Tuomas lähti haistelemaan surffipaikkojen perään, ja muu porukka tutustui paikalliseen kyläyhteisöön. Positiivinen yllätys oli huomata vapaaehtoisten avustustoiminta saarella. Tapasimme Australialaisen opettajan, jonka oppilaat olivat kuuden vuoden aikana keränneet yli 100,000 euroa koulun rakentamiseen. Vanhemmille lasten kouluun pääsy on hyvin tärkeä asia, ja koulumaksuihin kerätään kaikin tavoin viimeisetkin roposet.

 

Meille on luvassa kierros saaren tulivuorelle, joka yhä on aktiivinen ja posautti saapumisemme kunniaksi aamulla komeat savut. Lisää tulivuoresta huomenna!

 

Mearra Nieidalla kaikki hyvin.

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image