Paluu harmaaseen arkeen

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Fri 12 May 2017 21:47
12
Sijainti 35:44.0N 53:21.2W
 
Edellsisessä blogitekstissä kerroimme miten kovat tuulet ja myrsky uhkasivat Mearraa. Miehistön ja etenkin päällystön suureksi riemuksi (Jaria lukuunottamatta) tuulien väistöliike onnistui loistavasti ja tämän päivän olemme edenneet kohti kohdetta, rauhallisessa, noin seitsemän metrin myötätuulessa. Edellisenä yönä meno oli kuitenkin toinen, ajoimme koko yön noin 13m/s tuulessa kovimpien puuskien huidellessa noin 18m/s lukemissa. Tuuli itsessään ei juuri veneen kaikenkokenutta miehistöä hetkauttanut, mutta kovan tuulen ja noin solmun vastavirran nostattama aallokko vuorotellen nosti veneen huikeisiin surffeihin ja toisaalta vähemmän huikeisiin kallistuksiin. Kuten ennalta mainitsin tämä päivä on mennyt tasaisessa myötätuulessa, ulkona on kuitenkin satanut koko päivän, minkä johdosta kannella on ollut varsin hiljaista ja veneellä ollaan keskitytty omissa hyteissä sekä lukemiseen että lepäämiseen. Nyt matkasta on taitettu noin kolmasosa ja nykyisten ennusteiden mukaan saavumme Azoreille viikon päästä viikonloppuna.
    Vaikka myrsky on toistaiseksi vältetty leijuttelee Poseidon valtikkaansa vielä toistaiseksi Mearran yllä. Nyt venekuntaamme uhkaavat uudet myrskyt, pläkät ja pahimmissa kauhuskenaarioissa alkuviikolle ollaan povattu jopa keripukin lailla kammoksuttua vastatuulta. Stay tuned!
 
Mearralla kaikki hyvin