Sprintti kohti Reunionia!

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Thu 27 Oct 2016 18:17
27.10.2016
 
 
Sijaintimme 20:28.6S 56:36.2E
 
Puolentoista viikon lepojakso on nyt takana ja Mearran miehistö on valmis seuraavalle legille, joka on 135 merimailin pituinen sprinttimatka kohti Reunionin saarta. Koska olemme siirtymässä
edellisestä maratonmaisen pitkästä suorituksesta räjähtävää voimaa vaativaan sprinttikisaan, myös lepojakso ja viime hetkien herkistely on suoritettu tarkkaan ja pieteetillä.
 
Mearralla kisa-aamun herkistelyt ja valmistelut on suoritettu jokaisen yksilön päivän kunnon ja fiiliksen mukaan. Sakke ja Pekka suorittivat loppuun veneen turvakoulutuksen ja kävivät läpi olennaisimmat menettelyt eri hätä- ja arkipäivän tilanteissa. Näin Sakke saadaan lyhyelläkin varoitusajalla tositoimiin kannelle kisan aikana. Jaana ja Noora suorittivat kisaverryttelyn satamassa lenkin ja joogan avulla – on tärkeää, että vinssivasuri on kuosissa ennen sprinttimatkan rullauksia sillä nyt se voi olla pienestäkin kiinni. Jukka ja Kimmo, myös Haba-Halmeena tunnettu, keskittyivät puolestaan psyykkiseen puoleen. Kimmo viikkasi Mearran nelisenkymmentä juhlalippua takaisin pussiin, jokainen lippu kerrallaan omaan taskuunsa, ja teki samalla mentaaliharjoituksia kisan hyvin todennäköisestä jiipistä lähellä Reunionin rantaviivaa. Jukka taas lähti edustamaan Mearraa WARCin järjestämään moni-uskonnolliseen siunaustilaisuuteen. Tilaisuudessa oli paikalla neljän eri uskontokunnon papit, jotka siunasivat jokaisen veneen ja lopussa oli vielä perinteinen, kiinalainen “Lion-dance”, ilotulitus ja kakkukahvit. Sakke ilmestyi kakkukahveille, täydentämään aamupalalta vajaiksi jääneitä hiilarivarastojaan. 
 
Virallinen kisastartti oli Port Louisin edustalta klo 14 ja Mearra pyyhälsi maalilinjan yli toisena veneenä, spinnu jo ylhäällä ja vedossa. Miehistö on hyvissä voimissa ja kaikki odottavat kisalta optimisuoritusta, sekä yksilö- että joukkuetasolla (= Mearra on taas köliveneiden ylivoimainen voittaja, pääsemme rantasuihkujen viereen satamassa). Blogia kirjoittaessa tilanne on kutkuttava, sillä Mearraa hieman suurempi Exocet Strike on alle neljän mailin päässä eli käytännössä rinnalla. Vain super-nopea katamaraani Resolute II on päässyt karkaamaan fleetin kärkeen. Jos kaikki menee kuten mentaaliharjoituksissa ja vinssivasurit eivät hyydy yön tunteina, Exocet Strike jää vanaveteen ja Mearran pitäisi saapua Reunionille aamukahvien aikaan.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!