Vain kahdeksan jatkaa

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Sat 23 Jul 2016 08:00
22.7.2016
Sijaintimme 17:39.3S 164:18.4E
 
Tuhannen mailin purjehduksemme Vanuatun Port Vilasta Australian Mackayhin paattaa Mearran seikkailut Tyynella valtamerella. Puoli vuotta sitten starttasimme 32 paatin armadana, joista vajaalla puolella venekunnista oli suunnitelmissa kiertaa pallo kertaheitolla meidan kanssa samaa tahtia. Jotkut veneista kuten blogeissa mainitut Two Fish ja Spirit ovat mukana vain Tyynen meren seikkailuissa ja lopettavat pallonkierron tahan. Osa paateista jaa vuodeksi Uuden Seelannin vesille tai nostavat veneen vuodeksi pukeille ja jatkavat kierrosta ensi vuoden WARC porukan mukana takaisin Karibialle. Muutama vene on joutunut jattamaan leikin kesken. Saksalaisen piskuisen AintFancyn kippari Dirk totesikin avoimesti, ettei heilta Bettina-vaimon kanssa tassa kohtaa riita energiaa toteuttaa  haavettaan ymparipurjehduksesta Tongaa pidemmalle. Ruotsalainen Take Off, eli se vene, jossa oli Alex ja Ines nimiset pikkulapset mukana, koki Fijilla draamaa. Ensin he ajoivat yhden kalastajaveneen paalle ja upottivat sen, sitten heidan ankkuri irtosi ja vene ajautui matalikolle ja kirsikkana kakussa seuraavana paivana oikaisivat riutan poikki silla seurauksella, etta veneen koli ja laminointi vaurioituivat. Heidan matka keskeytyi sitten siihen.
 
WARC perheesta meidan mukana pallon kiertoa jatkaa vain seitseman muuta venetta. UK:n isot Oysterit, merten mersut, Into the Blue ja Wishanger seilaavat perhemiehistoilla. Into the Bluessa on isa, aiti, heidan kolme nuortaan ja yksi vavy- ja miniakandidaatti. Huhujen mukaan tuo kombinaatio saa aina valilla salamoita ilmaan. Wishangerissa matkaa taittaa aina niin sympaattiset nuoret miehet Ben ja Sam vanhempineen. Olkkosen Leenalle ja Jaakolle tutuksi tullut Paradise Found katamaraani jatkaa Mary Bethin ja Miken kipparoimana ja he etsivat edelleen lisavoimia pidemmille ylityksille. Lisaksi matkassa on mukana nelja pienempaa paattia kahden hengen miehistoilla: Barbara Jean USAsta, Belafonte Kanadasta, Pentagram UKsta ja norjalainen Overseas Express. Nuo kaksin purjehtivat pariskunnat ovat aika moisia sisseja. Ylityksilla ei yhteista aikaa paljonkaan jaa, kun ottavat paivisin kiinni yon valvottuja tunteja. Mearran 40 hengen miehisto on tassa joukossa ihan omaa luokkaansa. Joku WARCilainen kerran kommentoikin, ettei hanella edes ole neljaakymmenta ystavaa, saatika etta ne viela lahtisivat mukaan purjehtimaan. Kylla me olemme onnekkaita!
 
Tahan loppuun viela muutama sisapiirin juoru matkassamme mukana olleille:  Sheila eli ystavallisesti “moottoriturpa” on loytanyt seesteisen purjehdustyopaikan Overseas Expressin miehistona ja tatuoitu poikakaveri Daz on mennyt menojaan Massimon kipparoiman Giampi veneen kyydissa. Giampi aikoo Eurooppaan Suezin kanavan kautta. Alcidon hauras ja hento Venice, jota fendariksikin taisimme tituleerata, on osoittautunut yhdeksi kokeneimmista purjehtijoista. Han on purjehtinut Cap Hornilla ja Etelamantereella, on seilannut pohjoisella jaamerella puhumattakaan lukemattomista matkoista vastatuuleen Englannin ja Manner-Euroopan valilla. Miehensa Anthony, runoilija, on osoittautunut brittihuumorin peruskiveksi. Papin tytar, Hanna, jatkoi railakasta menoa loppuun saakka ja on nyt jatkamassa opintojaan USAssa. Suhteesta Cameronin kanssa ei sittenkaan tullut mitaan. Sen sijaan Wishangerin poikien nuori rakkaus roihuaa; Pitka Sam ja Into the Bluen Kathy on nahty kasikkain ja viela varmempi tapaus on Benin ja leikin lopettaneesta arkivihollisestamme Chilibeesta Paradise Foundiin siirtyneen Sylvian romanssi.
 
Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 
PS. Ollaan paasty taas kalastamisen makuun, ja talla kertaa Doradon vasyttamisen ilo osui Tuomakselle
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image