Miehistö maastossa

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Fri 21 Oct 2016 18:40
22.10.2016
Sijaintimme 20:09.5S 57:29.4E

Herätys kuuden jälkeen ja startti Port Lousin takana olevalle huipulle klo 7. Koko miehistö vahvuudessa mukana. Reitin alkupiste löytyi kaupungin laitamilta. Ohjeena oli parkkeerata auto sellaisen palaneen auton viereen, jota kulkukoira käytti koppinaan. Ihme ja kumma tuo starttipiste löytyi kuin vahingossa.

Sateen tihkussa aloitimme vaelluksen. Emme ihan tarkalleen tienneet, minkälainen reitti olisi ja mihin se vie. No, kuivalla maalla se ei varmaankaan ole niin vaarallista. Ylös menimme ja polkujen risteyskohdissa arvoimme, mihin suuntaan kannattaisi jatkaa. Löysimme reitin ihan huipulle saakka. Huippu tosin oli pilvessä ja kovin tuulinen. Niinpä jätimme viimeisen sata metriä kapuamatta. Vajaan kolmen tunnin haikki teki kuitenkin hyvää ja antoi hyvän herätyksen  merellä jäykistyneille jäsenillemme.

Huomenna suuntaamme pariksi päiväksi Mauritiuksen eteläosiin, Blue Bayn laguunin rannoille. Toivottavasti sade hellittää ja pääsemme taas pulikoimaan turkoosiin veteen. Tuolla Blue Bayssa asustelee muuten suomalais mauritiuslainen perhe, jonka nuoret ovat ikäluokkansa yksiä parhaita leijasurffaajia maailmassa. Nuoret olivat muutama vuosi sitten herättäneet huomiota Yyterin rannoilla osallistuttuaan siellä paikalliseen kilpailuun Suomen kesälomansa yhteydessä.

Mearra Nieidalla maissa kaikki hyvin!

JPEG image

JPEG image