Kohti Australiaa

Mearra Nieida
Pekka Salonoja
Fri 22 Jul 2016 05:46
21.7.2016
Sijaintimme 17:46.0S 167:00.4E
 

Torstai aamuna lahdettiin kohti Mackayta aurinkon paisteessa ja mukavassa 10 m/s myotatuulessa. Paitsi Melina, joka oli saanut pari paivaa aiemmin haavan jalkaansa ja se tulehtui niinkuin taalla usein kay.  Melina sai antibioottikuurin ja silla jalan pitaisi parantua parissa paivassa.  Laakari ei kuitenkaan suositellut 6 paivan purjehdusreissua ja Melina paatti lentaa perille. Luultavammin Melinalla on leppoisa turistimatka Brisbanen kautta Mackayhin.  Loppu miehisto ottaa myos rennosti, lueskelee kirjoja ja antaa myotatuulen vieda 7..8 solmun vauhtia. Puolen paivan aikoihin onkeen tarttunut doradovonkale keskeytti hetkeksi taman auvoisen purjehduksen.

 

Starttiviivalla oli aamulla tilaa, koska kaikki hitaammat veneet lahtivat jo keskiviikkona. Viikon paasta perjantaina Mackayhin on ennustettu kovempaa tuulta ja porukka haluaa olla sita ennen perilla. Me koitamme paasta perille jo keskiviikkona. Matkaa on hyva jatkaa eilen puunatulla ja bunkratulla veneella. Kaiteet on kiilloitettu, hedelmat ja vihannekset riippuvat veneen kattoon kiinnitetyissa verkoissa ja jaakaappi on taynna esivalmistltuja curry- ja pastakastikkeita. Fleetin nuorisojengi on hyvin yhteen hitsautunutta ja odottaa innolla jalleennakemista Australian rannikolla.

 

Mearra Nieidalla kaikki hyvin!
 
 
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image